in , ,

Reclame Code Commissie: Zorgspotjes ministerie ’te rooskleurig’ (update ze gaan in beroep wegens geen reclame)

De Reclame Code Commissie heeft dinsdag geoordeeld dat de zorgspotjes van het ministerie van Volksgezondheid “te weinig genuanceerd” en “te rooskleurig” zijn. Dat zegt althans vakcentrale FNV. Vakbond FNV Zorg en Welzijn diende het bezwaar eind vorig jaar in bij de commissie.

Het gaat om de spotjes in de campagne ‘Nederland verandert, de zorg verandert mee’, waarin bijvoorbeeld wordt gesteld dat ouderen altijd de zorg zullen krijgen die ze nodig hebben.

“De Reclame Code Commissie heeft geoordeeld dat we van een overheidsinstelling feitelijke, objectieve, informatie mogen verwachten en geen ongenuanceerde reclame”, zegt Corrie van Brenk van FNV Zorg en Welzijn.

Lees verder via Skipr.

 

Het ministerie van Volksgezondheid gaat in beroep tegen de uitspraak van de Reclame Code Commissie dat de tv-spotjes over de veranderingen in de zorg een te rooskleurig beeld schetsen. Het departement blijft erbij dat de informatie die daarin wordt gegeven, in lijn is met het nieuwe wettelijke beleid.

,,Mensen worden door de voorlichtingscampagne gewezen op het feit dat er veranderingen zijn en worden gewezen naar de website waar meer informatie te vinden is. Het ministerie is van mening dat de voorlichting dus geen reclame betreft”, liet het ministerie dinsdagavond weten.

Lees verder via ThePostOnline.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU blijkt wederom groot subsidiefraudebolwerk

Opa Opstelten ontkent vandaag dat Opa Opstelten vorige week….