in

Record aantal winkels staat leeg, maar bouwen gaat door

Ruim 15.000 winkelpanden staan op dit moment leeg. Ondanks die leegstand bedenken gemeenten en projectontwikkelaars nog volop plannen voor nieuwe winkelcentra.

Zo moet in Breda 19.000 vierkante meter aan nieuwe winkeloppervlak verrijzen, dichtbij het oude stadscentrum. De plannen voor het project ‘ Achter de lange stallen'  leiden tot onrust onder winkeliers in de binnenstad. Zij vrezen dat klanten de bestaande winkelstraten in het centrum straks links zullen laten liggen.

Leegstand

Met de vele nieuwe winkelcentra, veelal aan de rand van steden, wordt gebouwd voor de leegstand, zeggen critici. Tegelijkertijd trekken nieuwe winkelcentra bezoekers weg uit binnensteden, zodat de leegstand daar toeneemt, en daarmee ook de verloedering.

Volgens retailkenners lijdt aan ‘overbewinkeling' en is er de afgelopen jaren veel te veel gebouwd. Er zouden nu al liefst 30 tot 40.000 winkels in Nederland te veel zijn.

via EenVandaag

Photo by CorporatieNL


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Een aanwinst die smartphones: In onderbroek douchen om smartphones

Formule 1-baas tikt $100 miljoen af en ontloopt celstraf