in , ,

Cynisch: Terwijl de wereld kreunt onder groeiende ongelijkheid, recordaantal miljardairs in de wereld, meeste zijn europeanen

Het aantal miljardairs in de wereld is in de 12 maanden tot en met juli gestegen naar het recordniveau van 2325, een stijging van 155 superrijken in vergelijking met een jaar eerder. Dat maken de Zwitserse bank en onderzoeksbureau Wealth-X bekend na een jaarlijks onderzoek naar het aantal miljardairs in de wereld.

De miljardairs zijn samen goed voor een vermogen van 7,3 biljoen dollar (5630 miljard ). Ze bezitten daarmee bijna 4 procent van het wereldwijde vermogen. Vooral in Azië neemt het vermogen flink toe, met een plus van bijna 19 procent, tegen een wereldwijde toename met bijna 12 procent. Het aantal miljardairs in het Verre Oosten ging met 10 procent omhoog, ofwel met 52 nieuwe superrijken. Daarvan kwamen er 33 uit China.

Verder bleek dat de meeste miljardairs, 775, zijn te vinden in , met een gezamenlijk vermogen van 2,37 biljoen dollar. In de Verenigde Staten werden 571 miljardairs geteld, in China 190, in Groot-Brittannië 130 en in Duitsland 123. In New York wonen de meeste miljardairs (103), gevolgd door Moskou (85), Hongkong (82), Londen (72) en Peking (37).

via AD.nl.

Foto via thegrid.ch


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans
5 jaren geleden

.
Dit heeft de lieve God zo gewild.
.
Opium voor de slapende burger -bij gebrek aan vechtlust

ABN Amro: middenklasse met uitsterven bedreigd

Al gezien hoe het bancaire systeem zichzelf in leven houdt ten kosten van de planeet, bewoners, flora, fauna? Zeitgeist 2 NL subs