in , ,

Reeks aan corruptieschandalen in Raad van Europa!

De (RvE) in Straatsburg werd dit jaar meermaals geplaagd door corruptieschandalen, onder meer rond Azerbeidzjan. Het leidde vorige maand bijvoorbeeld nog tot het opstappen van assembleevoorzitter Pedro Agramunt.

De parlementaire assemblee van de RvE kampte het afgelopen jaar met diverse corruptieschandalen. Zo moest eerder Jordi Xuclà – voorzitter van de liberale ALDE/PACE-fractie in de parlementaire assemblee – het veld ruimen naar aanleiding van het bezoek aan de Syrische president Bashar al-Assad.

Eerder werd bekend dat er sprake is van zogenoemde kaviaar-diplomatie. Ex-fractievoorzitter van de EVP Luca Volontè gaf publiekelijk toe dat hij ruim 2,3 miljoen had ontvangen van Azerbeidzjan. Voor die omkoping wordt hij nu vervolgd door de Italiaanse .

Onderzoek richt zich ook op Strenz

In juni werd bekend dat er na maandenlang getouwtrek een onderzoek komt naar corruptie en omkoping binnen de RvE. De opgestapte Agramunt was een van de leidende figuren die consequent dwars lagen bij het opstarten van een corruptieonderzoek. De onderzoekscommissie zal zich nu ook richten op de zaak van Strenz.

Zij is net herkozen voor de Bondsdag, maar het is nog niet duidelijk of zij zich zal terugtrekken uit de Raad van Europa. De Duitse CDU heeft Axel Fisher – de huidige EVP-voorzitter – en Strenz in elk geval niet meer voorgedragen om in de assemblee te blijven.

http://www.elsevierweekblad.nl

Lees ook eens verder bij de Bron: eunmask


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anton Haksteeg
3 jaren geleden

De Raad van Eurpa laat zien dat er in feite van het hele EU gebeuren geen donder deugt. Het zijn zakkenvullers en alcoholisten en lui die uit zijn op leuke reisjes (mogherini) en dat tuig wil alleen maar meer macht voor zichzelf en minder controle. In een bananen republiek gaat het er fatsoenlijker toe dan in Brussel en dan zien wij alleen nog maar het topje van de corrupte ijsberg en dat topje is een doofpot.

Rutte III ontvouwt nieuw plan voor 2019: Er komt een boete op sparen

Hebben we dan niets geleerd uit de kredietcrisis? Situatie nu lijkt op die van 10 jaar geleden