in , ,

REFERANDA DEMOCRATIE OF VOLKVERLAKKERIJ?

Een voorbeeld dat een referendum als ‘zoethoudertje’ voor het volk wordt gebruikt, blijkt uit het Ukraïne-referendum, waar de uitslag volkomen werd genegeerd!

Dit zal dus eveneens gebeuren met een -referendum!

Directe ?
Critici van onze democratie menen dat op dit moment de wil van het volk onvoldoende of niet in het gevoerde beleid terug te vinden zou zijn en zij zoeken de oorzaak daarvan in een democratisch tekort: er zou meer directe democratie moeten komen. Door veel besluitvormende referenda te houden en vertegenwoordigers voortdurend hun achterban te laten raadplegen voordat ze een stem uitbrengen. Als positief voorbeeld wordt soms de volksvergadering van het oude Athene naar voren geschoven.

Een Bindend Referendum
Het bestuur moet die volkswil kunnen en willen uitvoeren, ongeacht de uitslag. Als de uitslag van een referendum in overeenstemming is met een eigen programma of regeerakkoord kan het worden uitgevoerd. Is dat niet zo dan moet er een ander bestuur komen. Als daar geen meerderheid voor gevonden kan worden dan blijft het onuitgevoerd. Dit geldt in de eerste plaats voor referenda die niet door het bestuur maar vanuit de kiezers tot stand komen.
Maar ook van referenda die wel door het bestuur of een parlementaire meerderheid worden gehouden zal een “tegenvallende uitslag” vaak niet worden uitgevoerd en als een motie van wantrouwen worden opgevat. De ervaring met nagenoeg alle andere vormen van volksraadpleging, zoals inspraak, leveren het zelfde beeld op.

Referenda zijn geen oplossing.
In zijn algemeenheid zijn referenda geen antwoord op het democratisch tekort, evenmin als het idee dat politici voortdurend hun achterban moeten raadplegen. Dergelijke voorstellen zijn een teken dat de vertegenwoordigende mechanismen niet goed werken; dat daarmee geen ter zake kundige vertegenwoordigers verkozen worden die uit zichzelf al voldoende vertrouwen van de achterban hebben om die niet op willekeurige momenten te hoeven raadplegen.

RP: het niet willen accepteren en zelfs negeren van een referendum is al een teken van onkunde en bedrog! Het wegmoffelen van een falend beleid! Het bestuur moet die volkswil kunnen en willen uitvoeren, ongeacht de uitslag!

Lees ook: http://verenoflood.nu/over-de-wil-van-het-volk/

Lees ook eens verder bij de Bron: eunmask


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anton Haksteeg
3 jaren geleden

Die zgn. Nederlandse regering (meer vullis dan wat anders) veegt met een uitspraak van de burgers haar vette r**t af. Zij negeert de tweede grootste partij en ziet u daartegen enig protest in de media? Welnee die zijn zomogelijk nog linkser. Het enige wat gesteund wordt is geldverspilling (geld voor Afrika wat absoluut niet nodig is en voor een ander plaatje voor ministeries werkelijk een kleuterklas zou het beter doen

marc
3 jaren geleden

DEMOCRATIE is u verteld,
u geen enkel bewijs wat democratie werkelijk moet zijn

smi
3 jaren geleden

.
Christen.hond BUMA [CDA] “wil geen erkenning meer van een Referenda.
Dat impliceert ‘afschaffing van de weinige nog resterende Democratie

Anton Haksteeg
Antwoord aan  smi
3 jaren geleden

Buma een van de meest linkse leugenaars in dit zgn kabinet. De man hoort in een inrichting en Christelijk? Ja zoals het achtereind van een varken het meest onbekwame regeringsclubje dat ooit Nederland “bestuurd” heeft. Wat een oplichters en Raul Castro kan nog wat van ze leren.

Worden misdaden gepleegd door asielzoekers in de doofpot gestopt?

Wat mag een deurwaarder in beslag nemen bij een burger die in de schulden zit?