in , , ,

Referendum sleepwet komt er definitief aan

Het referendum over de sleepwet komt er echt aan! De Kiesraad heeft vanochtend definitief groen licht gegeven. “Toevallig” is vandaag ook bekend geworden dat de sleepwet pas volledig wordt ingevoerd na het referendum – om andere redenen overigens.

Drempel ruimschoots gehaald

Tijdens de persconferentie gaf de Kiesraad het verlossende woord: de drempel van geldige verzoeken is ruimschoots gehaald. Na een steekproef en controle komt de Kiesraad tot een totaal aantal van maar liefst ruim 384.126 geldige verzoeken. Dat is een enorm aantal bezorgde burgers die gebruik hebben gemaakt van hun democratische recht om te laten weten dat ze gehoord willen worden.

Nu is het de taak van onze volksvertegenwoordigers, inclusief -fractievoorzitter Buma, om de wet en de stem van burgers te respecteren. Want verdient een betere wet.

Invoering wet uitgesteld

Vanochtend werd “geheel toevallig” ook bekend dat de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) waarover het referendum gaat, pas op 1 mei volledig in werking zal treden. De invoering van de sleepwet wordt dus uitgesteld tot na het referendum. Maar de reden voor dit uitstel is niet zozeer de komst van het referendum, maar slechts van praktische aard: het optuigen van de nieuwe toetsingscommissie (TIB) blijkt toch meer tijd in beslag te nemen dan was verwacht. Op zich een goede beslissing, maar niet omdat men de uitslag van het referendum wil afwachten om de alsnog te verbeteren.

Lees ook eens verder bij de Bron: Bits of Freedom


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Overlevenden schietpartij Las Vegas die spreken over meerdere schutters sterven bij bosjes

Zweden: Angst voor de verkiezingen – € 1,3 miljoen voor de strijd tegen “Fake News”