in , , , ,

Regering start met 5G frequentieveiling ondanks serieuze waarschuwingen; nieuw rapport zeer kritisch over ICNIRP

Vandaag begint de overheid met het veilen van 5G frequenties. De uitkomst van het hoger beroep in de zaak van Stichting Stop5GNL tegen de Staat wordt niet afgewacht. Ook op de resultaten van het onderzoek dat de Gezondheidsraad uitvoert naar de veiligheid van het niet geteste 5G-netwerk in opdracht van de Tweede Kamer, wordt niet gewacht. Vorige week verscheen een zeer kritisch rapport van twee Europarlementariërs over de ICNIRP, de commissie die de blootstellingslimieten voor straling van draadloze technologie adviseert. Het desondanks doorgaan van de veilingen van 5G doet denken aan wat eerder gebeurde met bijvoorbeeld asbest, klimaatverandering en pesticiden.

De titel van het rapport luidt ‘The ICNIRPConflicts of interest, corporate capture and the push for 5G’. Na eerdere kritiek op de International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP) en een kritisch artikel van Investigate Europe, onderzochten zij de werkwijze van de in totaal 45 leden van de ICNIRP en de deelnemers van de wetenschappelijke expertgroep. Doel was om vast te stellen of de commissie “volledig onafhankelijk werkt en of […] haar leden zich in belangenconflictsituaties bevinden”.

De ICNIRP is een relatief onbekende, maar machtige wetenschappelijke ngo, die in is gevestigd. Ze werkt nauw samen met de Europese Commissie en stelt de veiligheidsrichtlijnen op voor mobiele telefoonstraling. Ook de Nederlandse regering baseert de veiligheidsrichtlijnen op de adviezen van de ICNIRP. Het rapport dat in opdracht van twee Europarlementariërs, de Franse Michèle Rivasi (Europe Ecology) en de Duitser Klaus Buchner (Ecologisch-Democratische Partij), werd opgesteld concludeert onder andere dat de ICNIRP een wetenschappelijk bevooroordeelde organisatie is, met banden met de telecomsector.

Het door onderzoeksjournalisten Hans van Scharen en Tomas Vanheste uitgevoerde onderzoek legt een bom onder de autoriteit van de ICNIRP, haar onafhankelijkheid en de betrouwbaarheid van de veiligheidsrichtlijnen. De uitkomsten geven Rivasi en Buchner een ongemakkelijk déjà-vu: lidstaten van de EU sluiten de ogen voor echte wetenschappelijke feiten en vroegtijdige waarschuwingen. Daarmee wordt eenzelfde scenario als in het debat over tabak, asbest, klimaatverandering en pesticiden zichtbaar. Zij stellen dat overheden de zelfverklaarde legitimiteit van de ICNIRP niet ter discussie stellen en dat de mobiele telefoonindustrie via de ICNIRP haar eigen grenswaarden bepaalt.

Twee vooraanstaande deskundigen, prof. dr. ir. Hans Kromhout (voorzitter van de Commissie Elektromagnetische Velden van de Gezondheidsraad en betrokken bij het onderzoek naar de veiligheid van 5G in opdracht van de Tweede Kamer) en prof. Chris Portier (Universiteit van Maastricht, design, analyse en interpretatie van milieugezondheidsgegevens met de nadruk op carcinogeniteit) bevestigen in het Rivasi-Buchner rapport:

“zoals eerder geconcludeerd, heeft een hechte kring van gelijkgestemde wetenschappers van ICNIRP een zelfgenoegzame club gemaakt, met een gebrek aan biomedische expertise en een gebrek aan wetenschappelijke expertise op het gebied van risicobeoordeling en risicomanagementfilosofieën, wat zou kunnen leiden tot tunnelvisie”

Van alle leden van de ICNIRP zijn de biografie en werkzaamheden onder de loep genomen. Bij Eric van Rongen, de huidige vicevoorzitter van de ICNIRP en tevens secretaris van de Nederlandse Gezondheidsraad, valt op dat hij met zijn positie, lidmaatschappen en activiteiten niet alleen de schijn van belangenverstrengeling met de industrie wekt. Uit concrete voorbeelden blijkt dat hij en vele andere leden van de ICNIRP banden heeft met de telecomindustrie.

De auteurs van het rapport geven aan dat er steeds meer wetenschappelijke publicaties verschijnen over de gevaarlijke en schadelijke, biologische effecten van elektromagnetische velden, maar dat dit grotendeels wordt genegeerd en ontkend in de publieke discussie over de introductie van 5G. Ook de ICNIRP neemt de biologische effecten niet mee.

Online IT-magazine AG Connect  schreef naar aanleiding van het rapport: “De bewering dat de ICNIRP belangeloos en vrij van de telecomsector zijn werk kan doen, is een leugen. De steun die het instituut krijgt komt weliswaar niet direct van de telecomindustrie maar van overheden. Die zijn echter geen onafhankelijke partij in deze vanwege de hoge bedragen die telecomaanbieders bieden bij frequentieveilingen en de economische stimulans die de telecomnetwerken opleveren. Daarbij doet de telecomindustrie er alles aan om via gesponsord onderzoek, brochures en websites het publiek en overheden te overtuigen dat er geen enkel risico bestaat.” Evenals de Nederlandse overheid, die van plan is om een publiekscampagne te lanceren.

Het rapport is een zoveelste waarschuwing aan het adres van de Nederlandse overheid. Eerder al trokken vele belangengroepen en wetenschappers aan de bel, omdat zij grote zorgen hebben over de impact van de draadloze netwerken op gezondheid van mens, flora, fauna. Daarnaast zitten er ook vergaande privacyaspecten aan deze technologie en komen CO2 doelstellingen door het enorme energieverbruik in het geding.

Het kritische geluid begint steeds luider te worden, zoals onder andere blijkt uit het recent opgerichte Wetenschappelijk Platform EMF Nederland. Dit initiatief van 35 hoogleraren en andere academici, heeft in mei de overheid met klem gevraagd een nationaal research programma naar de effecten van 5G EMF-frequenties in de mens te starten en de uitrol van 5G op te schorten.

Ook internationaal nemen de twijfels over verdere implementatie van 5G met installatie van miljoen antennes en mogelijk meer dan 10.000 satellieten boven onze atmosfeer toe. Zwitserland liep voorop met de uitrol van 5G, maar heeft naar aanleiding van de gezondheids- en veiligheidsvraagstukken besloten voorlopig de verdere uitrol stop te zetten. In andere landen zijn de 5G veilingen uitgesteld. In Frankrijk riepen afgelopen week de minister van Leefmilieu en de minister van Volksgezondheid de regering op om “de evaluatie van het Anses (het Nationaal Agentschap voor Voeding, Milieu en Arbeidsveiligheid) af te wachten alvorens 5G in te zetten”. Dit omdat burgers vragen om een beoordeling van de gevolgen voor de gezondheid en het milieu.

Let’s Talk About Tech vindt de veilingen van 5G frequenties prematuur, onverantwoord en onethisch. Bij de introductie van een nieuwe technologie die gepaard gaat met straling en waarbij de leefbaarheid en keuzevrijheid op het spel staan hoort eerst een maatschappelijk debat over de wenselijkheid en noodzaak te worden gevoerd.

Bijlagen:

1. Rapport ‘The ICNIRP: Conflicts of interest, corporate capture and the push for 5G’: https://klaus-buchner.eu/wp-content/uploads/2020/06/ICNIRP-report-FINAL-19-JUNE2020.pdf

2. Artikel ‘How much is safe’?’ van Investigate Europe: https://www.investigateeurope.eu/en/2019/how-much-is-safe/

3. Artikel AG Connect ‘Europese commissie te veel beïnvloed door industrie inzake 5G’: https://www.agconnect.nl/artikel/europese-commissie-te-veel-beinvloed-door-industrieinzake-5g

4. Stukken Wetenschappelijk platform EMF: https://emfscienceplatform.nl

5. Artikel Telegraaf ‘Oorlog om 5G: opvallende groep wetenschappers roert zich’: https://www.telegraaf.nl/lifestyle/912166622/oorlog-om-5-g-opvallende-groepwetenschappers-roert-zich

Lees verder hier: letstalkabouttech.nl via StralingsBewust.info


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De geest is uit de fles ... STOP THE NWO !!!!
1 jaar geleden

Het verhaal is overduidelijk: overheden en NGO’s hebben de kant van de banken en corporaties gekozen en hebben de burgers verraden. Ik herhaal: de overheden die door de burgers worden betaald en die als primaire taak hebben de belangen van de burgers te behartigen hebben de burgers bestolen, voorgelogen en verraden.
Conspiracy denkers die in de afgelopen decennia sinds de invoering van de EU dit proces in toenemende mate op zich af zien komen hebben bij herhaling gewaarschuwd en werden belachelijk gemaakt. Maar de conspiracy denkers hebben voor 100 % gelijk gekregen. Er is geen twijfel meer mogelijk.

COVID was niet een toevallig virus maar is een kunstmatig virus ontwikkeld om de wereld maximaal te destabiliseren in opdracht van de Cabal. De massa immigratie was puur bedoeld om de EU financieel en cultureel kapot te maken. COVID moest de bedrijven massaal naar een failiet helpen. 5G werd zonder enig testen door overheden toegelaten en er komen steeds meer berichten dat 5G verantwoordelijk is voor COVID.
De behandeling met bedaemingsapparatuur is totaal verkeerd en dodelijk. HCQ + Zn werkt wel maar wordt door de FDA onterecht als schadelijk bestempeld.
Steeds meer bevoegdheden werden naar de EU geschoven. Het hele verhaal is zo klaar als een klontje. Uiteraard zullen de media zwijgen als het graf zoals ze de afgelopen jaren steeds deden en het NOS journaal zal wel met een kul verhaaltje komen ….

Het is nu aan de burgers van dit land om nu heel snel wakker te worden en om in opstand te komen tegen deze satanische krachten (want dat zijn het) … die deze aarde willen veranderen in een hel. Voor wie meer wil weten lees onderstaande link :

https://www.henrymakow.com/2020/06/covid-19-linchpin-nwo-blueprint.html

Dit hele verhaal komt niet geheel onverwacht en in de VS is Trump + leger als jaren actief.
Ongetwijfeld gaan zaken nu in een stroomversnelling komen …. maar als 6 miljard mensen in beweging komen tegen overheden + banken + corporaties dan bestaat het niet dat de NWO er ooit komt.

Wat er ook verder gaat gebeuren: nooit zullen wij de ongekend laffe daad van deze regering ooit vergeven !!!!

WWG1WGAL (where we go one, we go all)

Wilma
1 jaar geleden

Het wordt hoog tijd, dat wij, de werkgevers van de “regering” hun ontslaan, want ze zouden het volk vertegenwoordigen maar doen alles behalve dat. Als werkgevers hebben wij dan ook het recht, om die satanistische massamoordenaars te ontslaan en wel op staande voet. Het gaat hun alleen om het vullen van hun eigen beurs en daarvoor gaan ze over lijken.ONZE lijken wel te verstaan.Stop hun voor het te laat is.

Belgische vicepremier bevestigt dat coronavaccin voor iedereen verplicht wordt

2022: een vaccinatiepaspoort… EU houdt zich stil over obscure documenten