in

Regering voor de rechter gezet: de eis is gratis anticonceptie voor vrouwen (en mannen gratis condooms?)

Straks gaan mannen nog gratis condooms eisen

Twee Nederlandse organisaties slepen met 7000 mede-eisers de regering voor de om gratis anticonceptie voor iedereen af te dwingen.

,,Valentijnsdag leek ons een mooi symbolisch moment.''

Het gaat om vrouwenrechtenorganisatie Bureau Clara Wichmann en burgerbeweging DeGoedeZaak, die op de dag van de liefde een valentijnskaart met dagvaarding langs brengen bij minister Bruno Bruins.

,,Eigenlijk is het heel gek dat de kosten voor anticonceptie grotendeels (96 procent, red.) door vrouwen worden betaald, terwijl het maatschappelijk belang zo groot is'', zegt Eline Peters van De Goede Zaak.

,,Dankzij anticonceptie kunnen vrouwen onderwijs volgen en deelnemen aan onze maatschappij. Je houdt sekse- in stand door vrouwen alleen te laten opdraaien voor de kosten.''

Er mag geen financiële belemmering zijn voor vrouwen om zich te beschermen tegen zwangerschap, vinden de eisers op grond van het Vrouwenverdrag en het Europees Verdrag voor de rechten van de mens.

,,8 procent van de Nederlandse vrouwen heeft soms niet de financiële middelen om anticonceptie te kunnen kopen'', vertelt Peters.

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tien Nederlandse gemeenten steunen nog altijd de fascistische Turkse Grijze Wolven

Iedereen moet €1.645 méér gaan betalen aan de EU? Rutte, kom eens op voor de Nederlanders!