in ,

Rekenkamers: Meer probleemkinderen verwacht

Een enorme stijging van het aantal probleemkinderen en -gezinnen wordt verwacht als de per 1 januari in handen komt van de gemeente. Daarnaast waarschuwen de rekenkamers van de vier grote steden dat de jeugdzorg veel duurder zal uitvallen dan nu voorzien.

Per 1 januari 2015 krijgen de gemeenten de beschikking over honderden miljoenen 's die momenteel door het Rijk en de provincie worden uitgegeven aan de voor probleemjongeren en -gezinnen.

Gemeenten denken te kunnen besparen door problemen bij jongeren al vroeg te ontdekken, en er dan meteen gepaste hulp voor te organiseren.

Maar volgens de onderzoekers zorgt deze 'vroegsignalering' er juist voor dat er in de eerste jaren van de gemeentelijke jeugdzorg veel meer zorgenkinderen bij komen, omdat de hulpverleners actief op zoek zullen gaan naar getroebleerde jeugd. „Hierdoor komen in de eerste jaren meer jeugdigen en gezinnen in beeld bij de jeugdhulpverlening”, aldus de onderzoekers.

Lees verder via Telegraaf.nl.

 

Foto via TijsB


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Beoogd Eurocommisaris Cañete: Een seksistische oliebaron met verstrengelde belangen

Uitzendkracht zet filiaal Randstad in brand