in , , ,

Rekenrente bij pensioenen is strijdig met EU-richtlijn

via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

Geen komkommernieuws deze zomer. ‘Korting van de pensioenopbouw en de pensioenuitkering van acht miljoen mensen dreigt'. Een directe korting bovenop de sluipende pensioenontwaarding die al sinds 2008 gaande is, doordat pensioenen niet geïndexeerd mogen worden, terwijl de kosten voor levensonderhoud wel stijgen.

Eerst was er de langdurige financieel-economische crisis die indexeren in de weg stond. Vervolgens ging de Europese () vanaf 2014 op grote schaal geld uit het niets creëren, waardoor de rente extreem daalde.

Het is díe rente waarmee onze zich arm moeten rekenen. In werkelijkheid beleggen zij in aandelen, onroerend goed en leningen aan overheden en bedrijven. Volgens onze pensioenwetgeving moeten ze echter doen alsof ze slechts laag renderende leningen aan overheden verstrekken. Dit schetst onterecht een buitengewoon pessimistisch beeld.

Onze regering wijst de ECB als schuldige aan, maar gaat gemakshalve voorbij aan haar eigen majeure rol in de pensioenmalaise. Hoewel de Nederlandse pensioenfondsen veruit het grootste pensioenvermogen in de beheren en álle landen in de Eurozone met hetzelfde ECB-beleid te maken hebben, heeft alléén in zijn wetgeving voor pensioenfondsen gekozen voor een rekenrente die het aanvullend pensioen van werknemers en gepensioneerden doet verdampen.

In alle andere landen van de Eurozone worden pensioenen gewoon ….

Lees verder bij de bron: ed.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Weg met rechtsstaat: ‘taaltoets rechters aangepast voor mensen met migratieachtergrond’

Financiële repressie, de nieuwe slavernij!