in ,

Renovatie Binnenhof nu al een bende door idiote machtsstrijd

binnenhof 1549969094
FrankMagdelyns1 / Pixabay

De renovatie van het Binnenhof zit door onmin muurvast en dreigt daardoor al vertraging op te lopen nog voor het echte werk goed en wel is begonnen.

Dat melden betrokken Haagse bronnen. De opknapbeurt die zeker 475 miljoen euro belastinggeld kost, is een machtsstrijd geworden tussen de Tweede Kamer, het Rijksvastgoedbedrijf, verschillende architectenbureaus en het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Over het eerste ontwerp van de renovatie bestaat inmiddels zo veel strijd, dat de deadline van 1 juli volgens betrokkenen niet wordt gehaald.

Het uitgangspunt leek simpel: het democratisch hart van ons land moest ’sober en doelmatig’ worden gerenoveerd om weer decennia mee te kunnen. De opknapbeurt moet volgend jaar beginnen en duurt 5,5 jaar.

De Eerste en Tweede Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Raad van State worden dan tijdelijk elders ondergebracht.

Inmiddels is er zo veel onenigheid over het ontwerp, dat oud-D66-leider Pechtold is ingevlogen om in slechts enkele weken de neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
47095280012 34d77d9ee4 Sigrid Kaag

Minister Sigrid Kaag probeert fraude met hulpgeld voor Mali te doofpotten

meer meer meer belasting rutte

Deel van het nationale inkomen dat naar burgers gaat daalt gestaag, gaat volledig naar de Roverheid