in , , ,

Reuters voorspelt: Eurosceptici winnen enorm bij de Europese verkiezingen in 2019

Bij de gevestigde partijen rinkelen de alarmbellen. Volgens een analyse Reuters zouden eurosceptische partijen bij de komende Europese verkiezingen in 2019 opnieuw grote winst kunnen boeken. Gebaseerd op een beoordeling van nieuwste verkiezingspeilingen in de dan 27 EU-lidstaten zouden EU-kritische partijen bij de Europese verkiezingen in 2019 samen tot 20% van de zetels kunnen winnen.

Alleen al de door de opvolger van het Front National, het “Rassemblent National” (“Nationaal Samenwerkingsverband”) en de partij van de Nederlandse “rechts-populist” Geert Wilders (PVV) gedomineerde ENF-fractie (waartoe o.a. ook de Oostenrijkse FPÖ en de Italiaanse LEGA behoren) zou haar aantal zetels van nu 35 tot dan 63 bijna kunnen verdubbelen.

En de op dit moment door de Vijfsterrenbeweging uit Italië en het Britse UKIP gedomineerde EFFD-fractie zou 59 in plaats van de huidige 45 zetels kunnen halen, hoewel UKIP met de uittreding van Groot-Brittannië uit de EU niet meer in het Europees Parlement vertegenwoordigd zal zijn.

Zodoende zouden alleen al deze twee groeperingen samen 122 zetels in het na de Brexit tot 705 leden verkleinde Europees Parlement kunnen veiligstellen. Hun stemmenaandeel zou van dit moment 11% stijgen naar 17%. Zodoende zouden de beide fracties het wetgevende proces sterker kunnen beïnvloeden. Behalve de fracties van de EFD en de EEFD zit er nog een serie andere eurosceptische en rechtse partijen en individuele parlementariërs in het Europees Parlement, die eveneens zouden kunnen winnen.

Daarbij komt, wat de gevestigde partijen bijzonder verontrust, dat nog meer partijen zouden kunnen overstappen naar het rechtse kamp. Als bijzonder veelbelovend geldt dit voor de Poolse partij PiS, die op dit moment nog behoort tot de conservatieve fractie van de EKR.

Maar ook het verblijf van de Hongaarse regeringspartij Fidesz bij de Europese Volkspartij, de EU-aaneensluiting van christendemocraten, staat op losse schroeven.

Bron:
http://zuerst.de

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In Marokko wachten meer dan 50.000 Afrikanen erop om naar Europa te komen

Heeft Juncker ons verkocht aan de VS