in ,

Riemen vast: Mogelijk wel verdubbeling van faillissementen horeca in 2021

Uitgaande van een vergelijkbaar faillissementsrisico als tijdens de vorige crisis kan het aantal bedrijven in de horeca dat failliet wordt verklaard in 2021 naar schatting oplopen tot 500 tot 600 wat een verdubbeling zou betekenen.

Dit heeft het Economisch Bureau van ING becijferd.

‘De kaalslag in de sector is groter dan dat, want bedrijven die onvoldoende perspectief zien zullen in de meeste gevallen zelf besluiten de deuren sluiten’, aldus ING.

Door de dubbele lockdown moeten bedrijven drastisch in de kosten snijden en reserves aanspreken.

Ook de overheidssteun, die in ieder geval tot aan de zomer van 2021 doorloopt, en uitstel van (belasting-) betalingen voorkomen dat veel bedrijven per direct moeten sluiten.

Hoewel 2021 herstel brengt, zijn omzetniveaus van voor de corona-crisis voor de meeste bedrijven nog niet in zicht. Beperkingen rondom evenementen en reizen blijven naar verwachting van kracht in de eerste helft van 2021.

De uitbraak van het virus heeft een aantal veranderingen in gang gezet die het perspectief voor de horeca voor langere tijd negatief beïnvloeden.

Consumenten zijn terughoudender met uitgaven in de horeca door oplopende werkloosheid en financiële onzekerheid. Dit geldt voor ….

Lees verder bij de bron: Blik op nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

Nieuwe melkkoe: Bijna vier keer zoveel coronaboetes uitgedeeld als in de zomer

woman in blue and white long sleeve shirt

Blunder tijdens coronapersconferentie Canada: ‘Ik zeg gewoon wat ze maar willen’