in

Riemen vast! Na de coronacrisis wacht ons… grote maatschappelijke onrust

OpenClipart-Vectors / Pixabay

De pandemie vormt een rijke voedingsbodem voor protesten en onrust die agressiever van aard zijn dan voor de pandemie het geval was.

Daarvoor waarschuwen historici in een paper verschenen in het blad Peace Economics, Peace Science and Public Policy. Ze baseren zich op de geschiedenis. Want die heeft de neiging zich te herhalen.

Greta en
We horen nauwelijks meer iets van Greta Thunberg: de tiener die tot voor kort onvermoeibaar op de barricaden ging voor het klimaat. En ook de hullen zich in stilzwijgen.

Lees deze post ook eens:  Ladies&Gentlemen: Een nieuwe Snowden is opgestaan, hier is Vault 7

En dat zijn niet de enige protestgroeperingen die totaal te lijken zijn ondergesneeuwd door de wereldwijde gezondheidscrisis waarin we ons momenteel bevinden; een recent onderzoek wijst uit dat van elke 20 grote protestbewegingen die in december 2019 nog volop actief waren, er vandaag de dag hooguit twee of drie nog op de barricaden gaan.

Maar wie denkt dat de pandemie zo een definitief einde heeft gemaakt aan de conflicten en problemen die mensen in 2019 nog al dan niet in een geel hesje of gewapend met spandoeken en protestborden de straat op dreven, heeft het hoogstwaarschijnlijk mis.

Lees deze post ook eens:  Tweede kamer wil en blijft terroristen verwarde personen noemen

Afgaand op de mogen we namelijk verwachten dat de pandemie – die maatschappelijke onrust die niet direct samenhangt met COVID-19 zelf, lijkt te hebben uitgedoofd – dienst doet als een rijke voedingsbodem waaruit – als alles achter de rug is – nieuwe maatschappelijke onrust voortkomt. En die onrust zal …

Lees verder bij de bron: Scientias


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Lees deze post ook eens:  Vliegt dat ding al dan: Minder avondvluchten met JSF boven Volkel wegens teveel geluid

Praat mee in de Video Chat

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

VIDEO! ‘Ravage van tien jaar Rutte’

Dat wordt betalen, EU-hof: nultarief voor muziek- of chatdienst mag niet