in , ,

Rijdende rechter veegt de vloer aan met o.a. CJIB

Marc van der Klis weet zich geen raad meer. Hij heeft problemen met het Centraal Justitieel Incassobureau. Hij heeft boetes opgelopen van 2000 euro, maar kan dit bedrag niet meteen betalen.

Ondertussen is de schuld al opgelopen naar 15.000 euro. Het CJIB wil hem geen hand toereiken. Ook meester Visser windt zich op over het cjib en hoe zij financiële slachtoffers maken.


Te bekijken hier: http://www.npo.nl/recht-in-de-regio/29-09-2014/KN_1661606?start_at=1078

Foto via Martin de Witte


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frits
5 jaren geleden

.
.
Het CJIB doet aan Markt. Boetebeleid is ook bij het CJIB een verdienmodel geworden. Er is bij het CJIB geen sprake van recht. En wie nog in een rechtstaat gelooft -of verwijst naar eigen verantwoordelijkheid – slaapt al een tijdje. Ook het Trias principe is reeds afgeschaft. Alles gaat daar automatisch -nog net niet automatisch afgeschreven. Democratie en Rechtstaat moeten opnieuw worden uitgevonden. Het is zinloos om tegen het cjib te strijden. Ze hebben lak aan elk rechtsmiddel. Bij het cjib gaat kwantiteit boven kwaliteit. Of wel “Pecunia non olet” is daar primair. Er bestaan ook profs. geleerden -die beweren dat de mens geen keus heeft [geen vrije wil dus]. Dan ben je wetenschappelijk geziem -ook nergens verantwoordelijk voor.

Rick
5 jaren geleden

Behalve het CJIB is ook het CBR een identiek gedragsmodel te verwijten. Keuringen die uit de duim gezogen in het leven worden geroepen worden opgelegd aan rijbewijshouders waarvoor bij hey CBR een A-4 stenciltje dient te worden aangeschaft van Euro 900 particulier of bedrijfsmatig voor vele duizenden Euro’s. De uitvoerend controlerend geneesheer/psycholog of examinator vangt een consulttarief en de rest van het bedrag verdwijnt in de diepe zakken van het CBR en de staatskas. Corruptie op z’n best in een legaal papiertje maar evenzo corrupt tot op het bot.

Mark
5 jaren geleden


Ze [CJIB] jatten ook nog een deel ‘wat niet onder een boete valt.
De zgn. administratiekosten.
Deze extra kosten zijn niet rechtmatig.
Zijn ook nog in strijd met de belastingwetgeving.
Je betaald toch al belasting !!
Kosten die een bedrijf maakt heten ook geen administratiekosten maar “bedrijfskosten”

nvt
4 jaren geleden

Kortom : Het gehele zgn. rechtssysteem is door en door verrot.
En op het Openbaar ministerie zitten door gewinterde criminelen die alle civiele zaken stuk maken en hun pedofiele vrienden bij het gerechtshof uit de wind houden

Anna Lyse
4 jaren geleden

NL gaat heel hard de VS achterna. De VS is al een politiestaat op weg naar een NWO en de EU en de EU landen zijn hard op weg daar in mee te gaan. Bijv door ongelimiteerde aantallen zgn moslimvluchtelingen toe te laten. Als burgers niet in actie komen zitten onze kinderen met giga problemen in een fascistische wereldregering (Orwell 1984). Kom in actie nu: stuur links door naar familie en vrienden, praat met buren en kennissen, schrijf politici dat je het spel door hebt, maak bezwaar bij overheden tegen falend overheidsbeleid !

Hoe gemeente mag knutselen met de meest kwetsbaren

Wat doet kabinet-Rutte II eigenlijk wél goed?