Rijdende rechter veegt de vloer aan met o.a. CJIB

13763551825_079098e22d_CJIB

Marc van der Klis weet zich geen raad meer. Hij heeft problemen met het Centraal Justitieel Incassobureau. Hij heeft boetes opgelopen van 2000 euro, maar kan dit bedrag niet meteen betalen.

Ondertussen is de schuld al opgelopen naar 15.000 euro. Het CJIB wil hem geen hand toereiken. Ook meester Visser windt zich op over het cjib en hoe zij financiële slachtoffers maken.


Te bekijken hier: www.npo.nl/recht-in-de-regio/29-09-2014/KN_1661606?start_at=1078

Foto via Martin de Witte

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Frits zegt:

  .
  .
  Het CJIB doet aan Markt. Boetebeleid is ook bij het CJIB een verdienmodel geworden. Er is bij het CJIB geen sprake van recht. En wie nog in een rechtstaat gelooft -of verwijst naar eigen verantwoordelijkheid – slaapt al een tijdje. Ook het Trias principe is reeds afgeschaft. Alles gaat daar automatisch -nog net niet automatisch afgeschreven. Democratie en Rechtstaat moeten opnieuw worden uitgevonden. Het is zinloos om tegen het cjib te strijden. Ze hebben lak aan elk rechtsmiddel. Bij het cjib gaat kwantiteit boven kwaliteit. Of wel “Pecunia non olet” is daar primair. Er bestaan ook profs. geleerden -die beweren dat de mens geen keus heeft [geen vrije wil dus]. Dan ben je wetenschappelijk geziem -ook nergens verantwoordelijk voor.

 2. Rick zegt:

  Behalve het CJIB is ook het CBR een identiek gedragsmodel te verwijten. Keuringen die uit de duim gezogen in het leven worden geroepen worden opgelegd aan rijbewijshouders waarvoor bij hey CBR een A-4 stenciltje dient te worden aangeschaft van Euro 900 particulier of bedrijfsmatig voor vele duizenden Euro’s. De uitvoerend controlerend geneesheer/psycholog of examinator vangt een consulttarief en de rest van het bedrag verdwijnt in de diepe zakken van het CBR en de staatskas. Corruptie op z’n best in een legaal papiertje maar evenzo corrupt tot op het bot.

 3. Mark zegt:


  Ze [CJIB] jatten ook nog een deel ‘wat niet onder een boete valt.
  De zgn. administratiekosten.
  Deze extra kosten zijn niet rechtmatig.
  Zijn ook nog in strijd met de belastingwetgeving.
  Je betaald toch al belasting !!
  Kosten die een bedrijf maakt heten ook geen administratiekosten maar “bedrijfskosten”

Geef jouw mening