in

Rijken zijn nog veel rijker dan ze toegeven: Belgische ECB-econoom geeft de echte ongelijkheidscijfers

De 1% rijkste Amerikanen en Europeanen zijn veel rijker dan ze beweren. Rijke mensen schatten hun fortuin graag lager in wanneer ze daarom worden gevraagd. Tot die conclusie komt de Belg Philip Vermeulen, die econoom is bij de Europese Centrale Bank, in zijn studie ‘How fat is the top tail of the wealth distribution?’

Onze kennis inzake de verdeling de rijkdom is alles behalve perfect. De resultaten onderzoek geven aan dat bestaande ramingen zeer waarschijnlijk de rijkdom aan de top de piramide onderschatten.’

Zo zouden de top 1% Amerikanen 37% en geen 34% alle rijkdom in hun land bezitten. Dat laatste percentage komt uit de 2010 US Survey of Consumer Finance Data van de Federal Reserve.

In Duitsland beschikt de top 1% over 33% de nationale rijkdom en niet 24% zoals wordt gemeld.

Ook in andere Europese landen bezit de absolute elite veel meer dan algemeen wordt aangenomen. In ons land zou de top 1% dus niet over 12%, maar over 17% de nationale rijkdom beschikken. De grootste verschillen worden samen met Duitsland opgemeten bij onze Noorderburen (17% vs 9%) en Oostenrijk (36% vs 23%). In Frankrijk, Spanje en Finland gaat het over maximum 1% verschil.

Grafieken via Rijken zijn nog veel rijker dan ze toegeven: Belgische ECB-econoom ge….


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuw: europese klederdracht, de EU sjerp om burgers te laten weten wie de scepter zwaait

Kredietcrisis? Zelfs Dijsselbloem lijkt het niet meer te snappen