in ,

RIVM komt toch tot inkeer: Scholen zijn toch wél brandhaard van corona-infecties!

person in black shirt sitting beside brown wooden table

Tekenend voor een land waarin alle betrokken instanties niet echt weten wát of hóé er tegen het moet worden opgetreden is het – 10 maanden na uitbraak van de pandemie – toch maar eens van standpunt gewisseld over besmettingen op scholen.

Teksten op de website werd ineens aangepast, om te reflecteren dat de instantie ‘opeens’ tot inkeer is gebracht: scholen zijn wél brandhaarden.

Kudos aan de oplettende Martin Visser, die achterhaalde dat het RIVM een tekst over middelbare scholen op de eigen website geschrapt en vervangen heeft. Eerder schreef de rijksgezondheidsdienst dat verspreiding van “vaak buiten school plaatsvindt.”

Op allerlei manieren in hun vrije tijd geven leerlingen aan elkaar door, doch “maar beperkt op school en in de klas.” Dat was natuurlijk al niet logisch.

Alsof leerlingen bij het binnentreden van de school niet alleen hun fiets, maar ook hun mogelijke coronabesmetting even buiten voor de duur van de schooldag.

Nu tapt het RIVM toch maar uit een ander vaatje: besmettingen met corona vinden nu “voor ruim de helft van de gevallen buiten school plaats.”

Een verbloemde manier om te zeggen: als scholieren COVID-19 oplopen, is de kans zo’n 50% dat dat door school komt.

Kortom: het RIVM is door de pomp – scholen zijn wel degelijk een belangrijke superverspreider van het virus – vijf dagen per week, zo’n zes á zeven uur per dag.

De aanvankelijke ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rusland: 2 maanden lang geen alcohol drinken na toediening COVID-19-vaccin

Aankomend premier Ollongren trots dat AIVD Russische spionnen heeft gepakt, wil spionage nu strafbaar stellen