in ,

RIVM: sigarettenrook nog veel schadelijker

Rokers inhaleren veel hogere doses schadelijke stoffen dan vermeld staat op hun sigarettenpakjes. Uit onderzoek van het Rijksinstituut voor en () blijkt dat de hoeveelheid teer, nicotine en koolmonoxide zeker twee keer zo hoog is als fabrikanten opgeven. In het slechtste geval bevat de rook zelfs 26 keer zoveel teer als op het pakje staat.

Het verschil zit in de meetmethode. Tabaksfabrikanten volgen -richtlijnen, die hen toestaan de waarden te meten terwijl de kleine ventilatiegaatjes die in sigaretten zitten worden opengelaten.

Volgens het RIVM ontstaat een realistischer beeld als de gaatjes worden afgeplakt. Het instituut heeft honderd merken op deze manier onderzocht. In de rook van vrijwel alle sigaretten blijkt dan veel meer teer, nicotine en koolmonoxide te zitten dan wettelijk is toegestaan.

Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) zegt dat hij van ,,deze harde feiten is geschrokken”.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu

Meer valt te lezen hier


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Duitsland wil afzwakking duurzaamheidsambities EU

Mijn CV-ketel is aan vervanging toe, wat ga ik doen?