in , , , ,

Robocops slaan vreedzame kiezers tot moes tijdens Catalaanse referendum

Bij het Catalaanse heeft 90 procent van de kiezers voor de onafhankelijkheid gestemd. Ruim twee miljoen Catalanen brachten hun stem uit.

Tijdens de stembusgang traden de -eenheden van de Guardia Civil en Policia Nacional bijzonder hardhandig op tegen vreedzame kiezers en demonstranten. Er vielen meer dan 800 gewonden.

Het hoofd van de Catalaanse regering, Carles Puigdemont, bedankte de miljoenen Catalanen die ondanks de tegenwerking van de Spaanse overheid zijn gaan stemmen.

Felle reacties

“Burgers van Catalonië, wij hebben het recht gewonnen om een onafhankelijke staat te hebben,” verklaarde hij.

Het hardhandige optreden van de politie heeft geleid tot felle reacties.

“Wie had durven denken dat ooit in het moderne oproerpolitie zou worden afgestuurd op vreedzame mensen, die niets anders deden dan het uitoefenen van hun stemrecht?” schrijft Luc Van der Kelen voor Het Laatste Nieuws.

Overbodig

“En waar bleef al die tijd? Oorverdovend was de stilte waarin Juncker, Tusk en andere Europese leiders zich hulden,” vervolgde hij.

En Bart Eeckhout schrijft voor De Morgen: “Door de moedwillig brutale en redelijk massale ontplooiing van de politie tegen ongewapende burgers heeft de Spaanse regering de uitslag van het betwiste referendum over de Catalaanse onafhankelijkheid overbodig gemaakt.”

“Wie robocops bejaarden tot bloedens tot in elkaar laat slaan, verliest elk debat,” zegt hij verder.

 

Zuid-Amerikaanse dictatuur

Luc Standaert wijst er in Het Belang van Limburg op dat Catalonië een grote en wellicht onomkeerbare stap heeft gezet door het vanuit Madrid gedicteerde nodeloos gewelddadige optreden van de Spaanse politie.

Hoofdredactrice Kris Vanmarsenille van Gazet van Antwerpen schrijft: “Wie de beelden ziet, waant zich in een Zuid-Amerikaanse dictatuur in de jaren zeventig. Maar het was wel degelijk Spanje in 2017.”

Ze veroordeelt het laffe stilzwijgen van de Europese leiders. “Dit geweld veroordelen is de verdediging van de en het recht op autonomie,” klinkt het.

Oorverdovende stilte

“Het is gewoon een schande dat dit politiegeweld in een Europees democratisch land kan plaatsvinden,” schrijft Vanmarsenille.

De Belgische premier veroordeelde als enige Europese regeringsleider het geweld. Alle andere grote Europese voorvechters lieten alleen maar een oorverdovende stilte horen.

 

Lees ook eens verder bij de Bron: time2wakeup.me


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dodelijkste schietpartij in VS ooit eist meer dan 50 mensenlevens

25-11-17 | De allerlaatste 12 uur durende show van David Icke ooit: in Maastricht