in ,

ROFLOL: Griekenland betaalt lening IMF terug uit noodfonds IMF

heeft een bedrag van €650 miljoen uit een noodfonds van het IMF moeten halen om een lening van €750 miljoen aan het IMF te kunnen betalen, zo meldt Reuters. De resterende €100 miljard wist het land zelf met moeite bij elkaar te schrapen. Het feit dat Griekenland dit bedrag zal niet kan ophoesten toont aan hoe ernstig de situatie geworden is. Dit jaar moet het land veel schulden aflossen, terwijl de bodem van de schatkist nu al in zicht is.

De Griekse overheid staat voor een lastig dilemma. Ze kan de euro’s maar één keer uitgeven en loopt door het terugbetalen van eerdere leningen het risico dat er onvoldoende geld over blijft om de pensioenen en uitkeringen aan de eigen bevolking te betalen. Varoufakis, de minister van Financiën van Griekenland, heeft al meerdere malen gezegd dat het terugbetalen van schulden hoog op de agenda staat en dat het land alles zal doen om het geld bij elkaar te harken voor de schuldeisers.

Griekenland leent bij IMF

Leden van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zijn verplicht een reserve aan te houden bij het fonds, een bedrag dat alleen in noodgevallen én met toestemming van het IMF opgenomen kan worden. Het is deze reserve waar Griekenland €650 miljard uit moest halen om haar verplichting van €750 miljard aan het IMF te kunnen voldoen. De Griekse bevestigde dat er geld is opgenomen uit het noodfonds, nadat er vorige week gesprekken waren geweest tussen de centrale bank en de regering. “Het slechte nieuws is dat we deze rekening leeg moesten halen, maar om een bankroet af te wenden was het nodig alle opties te overwegen”, zo verklaarde een woordvoerder van de Bank of Greece tegenover Reuters.

Lees verder via: Marketupdate

Photo by See-ming Lee 李思明 SML


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Weer een blunder van minister Kamp: Consument flink de dupe van kolendeal

Varoufakis geeft toe: Griekenland is blut