in , ,

Rotterdam betrapt ruim 3400 bijstandsfraudeurs, NOT!

Groot nieuws vandaag op nujij.nl, dit bewijst maar weer dat de bijstandsuitkering nog booming business is en dat zwartwerken nog niet geheel is uitgebannen. 98 % personen uit de reacties spreekt er schande van, ophangen die fraudeurs ! Goed zo, roept een ander, zo zie je maar dat het beleid noodzakelijk is.

De waarheid omtrent dit bericht is veel schrijnender en weer pure van de staat, Die toch zo even laat zien, wat de Nederlander nu echt is ! Een fraudeur, een zeurpiet. Voorbijgegaan wordt aan het feit dat de bijstandsgerechtigde:

 • Al kent
 • Zijn privacy inlevert
 • Volledig de schuld krijgt werkloos te zijn
 • De schuld krijgt chronisch ziek te zijn
 • Samenwoont
 • Een formulier niet juist invult

Al deze zaken maken je dus op voorhand een fraudeur, maar de echte fraudeur blijft buiten schot. Wie dat zijn ? Banken, Verzekeraars die over de ruggen van normale gewone mensen premies innen en zomaar weigeren uit te betalen of een dienst te verlenen nalaten. Informatie geven die onjuist is en zichzelf verrijken. Oplichters in het verleden , en dankzij de crisis ontmaskert. Helaas hebben ze er niets van geleerd want het graaien gaat door en iemand moet de schuld krijgen.

De Moslim krijgt terrorisme in de schoenen geschoven, de bijstander de slechte economische situatie en het falende kabinetsbeleid omtrent de arbeidsmarkt. We constateren dat de vernedering van werkloze, en buiten de boot vallende Rotterdammer, gewoon doorgaat. Het totale bericht is zwaar overdreven. Nogmaals zal IK het roepen ! Frauderen in de komt neer op het volgende.

 • Een prijsje winnen in de staatsloterij van 5 euro
 • Geld ontvangen voor je verjaardag
 • Geld retour krijgen van een cashback actie ( een pak appelsap)
 • Rente ontvangen op je spaarrekening ( die bekend was)
 • Niet verschijnen op een afspraak bij de SoZaWe
 • Weigeren van werk wat men niet kan uitvoeren ten gevolge van ( chronische) ziekte !
 • Een krantenwijk lopen, uitbetaald krijgen ( 12 euro ) en niet opgeven wegens geen loonslip

Ja mensen normale zaken die geen inkomsten zijn, merkt deze dienst op als inkomen. Niet opgeven ? Dat geeft een maatregel van 100% korting + boete. Dus veel van de fraudeurs in de titel zijn helemaal geen fraudeurs, maar worden zo genoemd. Ze maken een vergissing en zijn het (paas) haasje.

Het bericht wat zo ongenuanceerd de krant raakt en niet wordt tegengesproken is zo een tactiek geworden om het gehate kabinetsbeleid te verdoezelen. Nu nog eenmaal dan !

De participatiewet deugt niet, Propaganda tegen de zwakste in de is om de aandacht af te leiden van de echte fraudeurs, die met Uw gespaarde geld voor de oude dag aan de haal gaan. VVD’ers en PvdA’ers die hun bijbaantjes zo lief hebben en onzinnige regels inzetten voor burgers die zich niet ( kunnen) verdedigen. Het wordt tijd dat dit soort berichten tot het verleden behoren en de kranten weer eens nieuws gaan brengen wat eerlijk en objectief is.

Tot dan gaat elke landelijk krant in de ban, en bannen zal ik, NRC, Parool, AD, Telegraaf, Elsevier en TROUW. Ik koop ze niet, weggegooid geld, want de korting die ik krijg is inkomen volgens de sociale dienst. Reken maar dat ik die niet opgeef ! Dat alleen al maakt mij een fraudeur, oplichter van de burgers van Nederland. Eerlijk ? NOT ! Dus ook al wilt U geen fraudeur zijn ? U bent het automatisch want U geniet “gratis geld”. ( dit komt uit algemene middelen, nl onze bodemschat, het ).

Doet U mij en uzelf een lol, verspreid dit bericht zo veel mogelijk, daar plukt U de vruchten van ! ( en niet een verzekeringsbedrijf die ondertussen fraudeert ???? )

Lees verder bij de Bron: NU WIJ!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eric
5 jaren geleden

Onze regering is nog veel erger al het gaat om fraude. Het regerende organiatie systeem buit burger uit. Zet een heel land in de uitgerkooop.verdiend er dik aan om er elf beter van te worden. Sluist heel veel geld door ergens anders naar toe. En dan spreekt men over fraude. Regering begin eerst eens bij u zelf. En pak dan de burgerfraudeurs dan aan.

Eric
5 jaren geleden

Ik ben hier heel boos over

John Niessen
5 jaren geleden

Eenzijdig hoor…. Er is wel degelijk misbruik!! Recent bijv uit controle in Venlo en Venray tientallen Turken (30% van aantal gecontroleerden) met groot vermogen in Turkije beslaglegging op 1,2 miljoen €. Topje van de ijsberg. Bijstand is terecht voor diegene die het nodig hebben en kan met aanpak misbruik dan ook beter ( en hoger?)

Rumi
Antwoord aan  John Niessen
5 jaren geleden

Stukje van Venray.nl :

Onderzoek
Om meerdere praktische redenen heeft het onderzoek zich in eerste instantie gericht op Turkije. In Venlo-Venray hebben relatief veel bijstandsontvangers een band met Turkije. Daarnaast is door andere gemeenten al onderzoek verricht in Turkije, zodat de methoden en ervaringen gebruikt kunnen worden. Zo is onder meer gebleken dat zich in Turkije relatief veel verzwegen onroerend goed bevindt. En dat onderzoek in Turkije in verhouding dus veel resultaten oplevert.
Ook beschikt Bureau Buitenland, dat het onderzoek voor de gemeenten heeft uitgevoerd, over een goed netwerk van onder meer juristen en makelaars in Turkije, zodat hier betrekkelijk eenvoudig en veilig onderzoek kan worden gedaan. Tot slot zijn de openbare registers in Turkije gedigitaliseerd. Dit drukt ook de tijd en kosten per onderzoek. ”

Wat een moeite voor uitleg van de informatiebron! Dit noemen ze in Turkije: Mijn vader zit in de schuur maar, ik zal het niet zeggen!

– Juni 2015 nederlaag voor Akp met verkiezingen.
– Net voor de verkiezingen van november 2015 brengt Davutoglu een spoed bezoek aan Düsseldorf.
– Turkse regeringen geeft ALLE informatie met details die alleen de overheid kan weten aan de Nederlandse regering waarschijnlijk ook van België en anderen.
– Akp wint de verkiezingen.
– Nederland begint met de fraude zaken.
– Punt is nu dat Erdogan zelf zijn vlooi niet zomaar weggeeft. Wat zou hij ervoor teruggekregen hebben ???
– Heden maart 2016 een Erdogan die ons lesje leest van Brussel aanslag.

Deze redenering heeft ten minste veel meer logica dan Venray.nl.

EU bestedingen: Wegen in mali en openbaar vervoer in Istanbul

Regionaal onderzoek: Limburgers accepteren inperking vrijheden en privacy voor veiligheid