in ,

Rotterdam nieuwe betuttelhoofdstad van Nederland; roken in buitenlucht wordt verboden

sigaret 1562665180
realworkhard / Pixabay

U leest het goed. Roken in de buitenlucht wordt verboden als het aan de Rotterdamse gezondheidswethouder Sven de Langen (CDA) ligt. In eerste instantie worden rookvrije zones opgericht waar officieel nog geen verbod heerst.

Maar als deze “zachte hand” niet werkt volgen er “harde maatregelen”, volgens De Langen.

Vanaf 2 september mag er niet meer worden gerookt voor het Erasmus MC en ook leerlingen van de Hogeschool Rotterdam moeten het ontgelden. Dit initiatief komt van deze instellingen zelf en gaan via toezichthouders mensen aanspreken die zich schuldig maken aan het roken in de buitenlucht.

Echter kunnen er geen boetes of straffen worden opgelegd, want er heerst geen officieel verbod. Het is allemaal op vrijwillige basis.

Het uitsluiten van rokers vindt gezondheidswethouder Sven de Langen daarom ook geen enkel probleem. Want mensen uitsluiten doen keurige partijen zoals het CDA niet. Behalve als het over FvD’ers en rokers gaat.

Het lijkt erop dat De Langen er een serieuze sport van maakt om rokers uit te sluiten en schuwt daarbij geen dreigende taal. “Nu alles rookvrij zou te snel zijn, mensen moeten eraan kunnen wennen.’’ Daarom…

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
belasting1

Liegende Belastingdienst heeft veel meer toeslagen onterecht stopgezet en levens verwoest

engels 1562665375

Weg met ons: wetswijziging geeft universiteiten vrije hand om alleen in het engels te onderwijzen