in

Ruim baan voor de toch al welig tierende corruptie, Europese Commissie wil anticorruptie autoriteit volledig van de macht beroven

Het nieuwe EU-regime in de vorm van de  en het presidium van het Europees Parlement staat qua personele bezetting nog helemaal niet vast en nu al knutselt men aan een uitholling van de controle. Vanuit de schoot van de vertrekkende Europese Commissie onder José Manuel Barroso kwam een voorstel tot de feitelijke afschaffing van de anticorruptie autoriteit op EU-niveau naar buiten. De eurocraten in Brussel willen de competenties van OLAF Europees bureau voor fraudebestrijding blijvend beperken.Onderzoekers van OLAF mogen in de toekomst alleen nog met “toestemming” de kantoren van leden van de Europese Commissie of van het Europees Parlement doorzoeken. Voor een daadwerkelijke uitvoering van de actie moet een speciale “opzichter voor procesgaranties” zijn toestemming geven.

via E.J. Bron.

Photo by Radio Nederland Wereldomroep


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

20 Juli 2014, het einde van geld zoals we dat kennen? Vertelt Lagarde(IMF) ons iets? Global reset?

Neckermann: uurtje failliet, 200 banen lozen, en weer door