in ,

Rusland dumpt Amerikaanse staatsobligaties voor goud

ec34b20f2ef61c3e81584d04ee44408be272e1d61cb414489cf4 640 gold

Rusland gooit bijna alle Amerikaanse Staatsobligaties eruit en koopt er meer goud voor in de plaats. Net op het moment dat de VS aan jan-en-alleman haar staatsobligaties moét slijten. Wegens teveel uitgaven en te weinig inkomsten.

Het einde is daarbij nog lang niet in zicht, wel integendeel. De hoeveelheid Amerikaans schuldpapier die de Nieuwe (en Oude) Vijand Rusland nog slechts over houdt – voor 14,9 miljard dollar in mei 2018 – is op een 11-jarig dieptepunt beland. In deze video wordt e.e.a. uitgebreid belicht.

treasury

En wat zal China doen?

Hierboven de meest recentste lijst van de 33 grootste aanhouders van Amerikaanse staatsobligaties. Lang stond Rusland in de top tien, maar is nu volledig verdwenen. Wanneer we die lijst bekijken, moet Amerika zich eigenlijk grote zorgen maken. President Trump heeft, met zijn politiek bedrijven, er misschien wel voor gezorgd dat er minder vertrouwen in de Verenigde Staten, politiek en economisch gezien.

Op de eerste plaats staat China. Het feit dat de invoerheffingen op tal van Chinese producten het begin lijkt van een handelsoorlog. Een tegenreactie van China bleef niet uit, hoewel China voorzichtig blijft om e.e.a. niet te laten escaleren.

FED

Hoe dank ook is een nieuwe wereldwijde handelsoorlog reeds gaande, met uiteindelijk alleen maar verliezers.  Om de immer stijgende uitgaven van zijn beleid en adminstratie te financieren, dient een steeds grotere hoeveelheid dollars bijgedrukt te worden. Offcieel heet dat dan: nieuwe staatsobligaties laten uitschrijven door de Federal Reserve.

Lees ook eens verder bij de bron: Biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
snel kijken voordat hij offline

Vaxxed the movie over vaccins en autisme

e031b90928f71c3e81584d04ee44408be272e1d61cb4174096f3 640 belasting

Zwarte lijst belastingparadijzen slinkt wonderbaarlijk snel