in ,

Russische boycot : Nederland wil groente en fruit gaan vernietigen

Ondernemers willen dat de hen helpt met het uit de markt halen van een deel van de groente- en fruitproductie. Het overtollige zou dan bijvoorbeeld onderdeel van voedselhulp kunnen zijn of vernietigd moeten worden. Door de Russische boycot is er sprake van overaanbod, waardoor prijzen dalen.

Vertegenwoordigers van ondernemers hadden vanmiddag overleg met staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken over wat nu te doen. “Bedrijven worden een stuk zwaarder getroffen dan we in eerste instantie hadden verwacht”, zei VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer na afloop van het overleg. “Het accent ligt niet op financiële steun, maar op beleid dat het mogelijk maakt om afspraken te maken over het niet op de markt brengen van bepaalde producten.”

Daarnaast pleit de werkgeversvoorzitter voor overbruggingskredieten voor bedrijven. Ook wil hij dat er een regeling komt voor arbeidstijdverkorting, omdat sommige bedrijven minder personeel nodig hebben.

via NOS Nieuws.


 

Voedselbank merkt niets van boycot

Bij veel voedselbanken hoopten ze stiekem dat de Russische boycot op Nederlandse groenten en fruit zou leiden tot een toename aan donaties. De overschotten van land- en tuinbouwers zouden zo misschien nog een goede bestemming krijgen. Maar die hoop bleek ijdel.

De voedselbanken in het noorden staan nog steeds te springen om groente en fruit. Harrie Timmerman van Voedselbank Noord- en Oost- deed dit weekend nog een oproep aan de land- en tuinbouwers om hun overschotten te doneren.

Land- en tuinbouworganisatie LTO Noord vindt het een sympathiek idee. ,,Maar dan moet er wel een financiële regeling komen van het Rijk, want boeren kunnen het niet gratis weggeven', zegt LTO-bestuurder Upt Hiddema.(telegraaf)

Foto via dorineruter


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rutte’s onderste steen boven: Onderzoek naar MH17 gaat verder in Nederland

Hilarisch: deze eed moet ons dus beschermen tegen de graaiende banksters