in

Russische SU24 gevechtsvliegtuig heeft nooit door Turks luchtruim gevlogen

De Turkse autoriteiten beweren dat het Russische gevechtsvliegtuig dat gisteren werd neergehaald, door het Turkse luchtruim heeft gevlogen. Het Russische ministerie van Defensie heeft een vrijgegeven waaruit blijkt dat het vliegtuig het Syrische luchtruim nooit heeft verlaten.

Uit een gelekte brief die de Turkse ambassadeur aan de -Veiligheidsraad schreef, blijkt dat de Russische bommenwerper volgens het Turkse leger 17 seconden in het Turkse luchtruim is geweest.

Eén piloot nog in leven

De vlieggegevens die zijn vrijgegeven door het Russische ministerie van Defensie laten zien dat het gevechtsvliegtuig nooit boven Turkije heeft gevlogen. Een anonieme Amerikaanse ambtenaar zei tegen persbureau Reuters dat het toestel boven werd neergehaald.

https://youtu.be/9Cs8jdJKSGo

Turkije haalde gisteren bij de Turks-Syrische grens een Russisch toestel neer dat aan de strijd in ë deelnam. Eén van de twee piloten van het vliegtuig is nog in leven. Hij is opgepikt door het Syrische leger. De andere piloot is dood.

Dolkstoot

De Russische premier Medvedev zei dat het neerhalen van een Russisch gevechtsvliegtuig gevolgen kan hebben voor een aantal belangrijke samenwerkingsprojecten met Turkije. Mogelijk doelt hij op de uitbreiding van de capaciteit van een gaspijpleiding die via Turkije naar loopt.

usvsrus

President ziet het neerhalen van het vliegtuig als een ‘dolkstoot in de rug. Het vliegtuig vloog boven Syrië en vormde voor niemand een bedreiging.'

Lees verder bij de Bron: Time2Wakeup!

 

Photo by mashleymorgan


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het Amerikaanse dynamiet is aangestoken onder Europa

Kabinet is juist heel blij met uw ontslag: Ontslagvergoedingen zijn goudmijn