in , , , ,

Rutte bij het pensioenoverleg – foute boel!

In een vorig artikel over de crisis in de rechtsstaat , hebben we kleine voorspelling gedaan. Dat ging als volgt:

Er kan bijvoorbeeld een greep uit de pensioenpotten worden gedaan, nu die weer wat op orde zijn en voordat de volgende crash zich aandient. Ook dat merkt de niet, want tegen de tijd dat hij aan zijn pensioen toe is heeft hij zich al doodgewerkt.

Voorwaarde is dan wel dat de pensioenleeftijd omhoog moet naar een jaar of 75 – je ontkomt er niet aan.

Want nu men het eens dreigt te gaan worden over de bevriezing van de pensioenleeftijd, het gekapseisde schip ligt weer waterpas, stapt loopjongen Rutte aan boord om ergens anders een lek te veroorzaken.

https://herstelderepubliek.wordpress.com/2018/11/15/rechtsstaat-nederland-in-crisis/

Wat schetst vanmorgen bij het openslaan van de krant onze verbazing?

https://www.nu.nl/politiek/5584628/gesprekken-pensioenakkoord-ultieme-poging-toch-mislukt.html

Missie Rutte is geslaagd. Er komt geen akkoord. Iedereen geeft elkaar de schuld, maar er is maar één schuldige: -69 onder leiding van de eerste dienaar des konings. Hij is alleen maar “aangeschoven” met een non-voorstel in de binnenzak. Zoiets in de richting van het ene gat met het andere vullen. Bewust. Opdracht.

Hij komt met 7 miljard, die hij ergens anders uit het systeem van sociale voorzieningen heeft weggehaald. Hij gaat dus een lek dichten door in een ander compartiment een stuk scheepswand weg te halen. Loopjongens kun je niet serieus nemen.

Het probleem is dat de pensioenfondsen niet van de werknemers zijn, maar van de banken en staten. Speculeren op het Damrak casino en andere nog lucratiever beurzen. Sjoemelen met het geld van de werknemer. Het echte probleem is niet de rekenrente, niet de crisis, niet domme pech wegens fout gelopen gokjes door amateur-beleggers en zelfs niet de regering die miljarden uit de pensioenkassen heeft ontvreemd.

Het echte probleem is dat de werknemers er niets over te zeggen hebben. Reken dan ook nooit op de collaborerende vakbonden, want die vinden dat allemaal OK. Anders krijgen ze er in de Bankraad van de Nederlandsche Bank van langs. Ook al krijgen ze nu de schuld. Het ordinaire “zwarte pieten” is al begonnen.

Lees verder bij de bron: HERSTEL DE REPUBLIEK


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het Oekraïense associatieverdrag: hard gelag voor Nederland, handvol steenrijke Oekraïners profiteert

Donderdag hebben we de grootste antiterrorisme oefening ooit in Nederland