in ,

Rutte en Dijsselbloem hebben tijdens debat EU-naheffing van 642 miljoen dikke pret met elkaar

Hoe serieus ben je dan als volksvertegenwoordiger?

https://twitter.com/politiekkijker/status/533147648900222977

Binnenskamers gaat het verschrikkelijk slecht met de PvdA. Iedereen eet elkaar op in een poging om elkaars klantjes af te vangen. De fractiediscipline is momenteel ‘1 voor allen, allen voor onszelf’. Maar ook in het beleid naar de belastingbetalende burger toe faalt de PvdA opzichtig: MinFin Dijsselbloem heeft op camera staan liegen over de naheffing uit Brussel.

Op 24 oktober zei hij dat de naheffing als een schok en een verrassing kwam. Maar Kamerguerrilla Omtzigt legt haarfijn uit dat Dijs (én Rutte) een week eerder het precieze bedrag al kenden:

“Op 17 oktober informeert de commissie de Lidstaten. Zij legt een concept-begrotingswijziging voor, met een bijlage (pdf) met daarin een voorlopige schatting van wat de lidstaten moeten overmaken op de eerste werkdag van december. Daarin staat voor Nederland het bedrag van 642,7 miljoen euro. Die zelfde avond gaat er een brief van de ambassade (permanente vertegenwoordiging) in Brussel naar in ieder geval het ministerie van Algemene Zaken (Rutte) en Financien (Dijsselbloem) met deze informatie. Dijsselbloem vertelt dat hij dezelfde avond dit vernam, inclusief de hoogte van het bedrag. De regering wil overigens die brief niet openbaar maken.”

Zoals we inmiddels weten en ondanks dat de rekenmethode behoorlijk rammelt, gaat Nederland (lees: u) de naheffing uiteraard gewoon ophoesten. Waarschijnlijk wist Dijsselbloem dát op 17 oktober ook al. Op zich is dat nog niet eens het ergste. Maar waarom nou wéér kiezen om te liegen en toneel te spelen.

Lees verder via GeenStijl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Jihad in de 2e kamer’ > Ex-PvdA’ers tegen PvdA’er: ‘Moge Allah je straffen!’

Ondanks miljoenen winst en 20% salarisverhoging subtop schrapt ABN Amro 650 tot 1000 banen