in , ,

Rutte gaat de knip trekken: Brussel voert druk op voor snel akkoord EU-herstelplan

Het is “essentieel” dat de EU-leiders volgende week op hun bijeenkomst in Brussel een akkoord bereiken over een herstelfonds voor de zwaarst door de coronapandemie getroffen lidstaten.

Dan kunnen daarna meteen de onderhandelingen van start met het Europees Parlement, dat moet instemmen met de meerjarenbegroting van 2021 tot en met 2027 en het daaraan gekoppelde herstelfonds van 750 miljard .

Dat verklaarden bondskanselier Angela , EU-president Charles Michel, parlementsvoorzitter David Sassoli en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen na afloop van vooroverleg over de EU-top op 17 en 18 juli in Brussel.

De “vier voorzitters” voeren de druk op om al voor het zomerreces in augustus tot een vergelijk te komen, zoals Merkel wil. Zij vreest dat de zich verder zal verdiepen en het uitblijven van een Europees antwoord anti-Europese sentimenten in de hand zal werken.

De commissie presenteerde dinsdag nieuwe economische prognoses die een veel diepere dan verwacht voorspellen. Vooral Italië, , en ook Kroatië krijgen zwaardere klappen dan voorzien.

Volgens de vier heeft een akkoord dan ook de “hoogste prioriteit”.

Merkel wil, net als de Franse president Emmanuel , dat de zwaar getroffen lidstaten steun in de vorm van subsidies krijgen.

Daar is Nederland met drie andere ‘zuinige' landen tegen, zij willen leningen. Ook over de meerjarenbegroting van 1100 miljard zijn de 27 landen verdeeld. Intussen is er intensief telefoonverkeer tussen de leiders om tot …..

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dit verzin je niet: ‘Systemen Belastingdienst kunnen een btw-verlaging niet aan’

Wat iedereen al wist, nu toegegeven: windmolens verantwoordelijk voor GENOCIDE op vogels