in , , ,

Rutte: Het beste zorgstelsel van Europa, ondertussen 18% verzekerden mijden zorg

Aldus Mark op Facebook

Hoe komt hij erbij? Heeft hij zijn bril niet op?
Hij zegt: “Discussies over veranderingen in de zorg zijn altijd begrijpelijk. Daarom is het belangrijk dat het kabinet de uitvoering van de hervormingen nauwlettend in het oog blijft houden en waar nodig bijstuurt. De totale overheidsuitgaven voor de zorg stijgen nog steeds, van ruim 64 miljard euro in 2012 naar bijna 68 miljard in 2016. Ons zorgstelsel komt jaar in jaar uit als beste van uit de bus in de Euro Health Consumer Index. De kwaliteit en toegankelijkheid van de Nederlandse zorg zijn gewoon heel hoog. Tegelijkertijd; wat goed is kan nog beter. Het stelsel is niet perfect en de ontwikkelingen in de zorg staan bepaald niet stil. Dus we moeten met elkaar blijven nadenken en blijven werken aan het toegankelijk en op hoog niveau houden van de zorg”.

Hervormingen in het oog houden

Laat hem liever die graaicultuur in het oog houden. Laat de directie van de verzekeraars eens salaris inleveren, zodat er minder bezuinigd hoeft te worden, en er meer mensen aan het werk gehouden kunnen blijven.

Toegankelijkheid

Hoe toegankelijk bedoeld hij dat? De premie is al door velen niet meer te betalen, laat staan het eigen risico.
Door het hoge eigen risico gaan er steeds minder mensen naar de huisarts. Dit blijkt uit een onderzoek van het Nivel (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg). Sinds de invoering van het huidige zorgstelsel is het eigen risico stap voor stap verhoogd. Het doel daarvan is om de niet-noodzakelijke zorg af te remmen. Maar, een hoger eigen risico kan ook mensen belemmeren de zorg in te roepen die ze hard nodig hebben.
Ook zijn er mensen, die vanwege het eigen risico, hun behandeling stoppen, omdat ze het niet meer kunnen betalen, dus Mark, wat bedoel je met zorg moet toegankelijk blijven? Tijd voor een bezoek aan Hans Anders, zodat je het met eigen ogen kunt zien, hoe de bevolking erover denkt?

Lees verder bij de Bron: Nieuws met een knipoog

 

Bijna een op de vijf verzekerden (18 procent) heeft dit jaar weleens zorg uitgesteld of gemeden. Nagenoeg de helft van hen deed dit vanwege het eigen risico.

Bijna de helft (47 procent) van de groep die zorg heeft gemeden of uitgesteld, deed dit omdat het te veel geld kostte of omdat zo het eigen risico uitgespaard kon worden.

Verder blijkt 26 procent van de zorgmijders pas medische hulp te zoeken bij ernstige klachten en dacht 23 procent dat het vanzelf weer over zou gaan. Daarnaast zegt 17 procent zorg te hebben gemeden, omdat het niet te betalen was.

Alsnog

Van de groep uitstellers en zorgmijders zijn zes op de tien later alsnog naar een arts gegaan. Ruim 40 procent is dus helemaal niet meer geweest. Bij bijna twee derde van de verzekerden die zorg hebben uitgesteld, zijn de klachten daarna verergerd.

Lees verder bij de Bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoppa: 160 miljoen voor 2 schilderijen is dikke middelvinger naar het volk

VN-mensenrechtenraad voorzittende Saoedi-Arabië gaat tiener kruisigen en onthoofden