in , , ,

Rutte: Het beste zorgstelsel van Europa, ondertussen 18% verzekerden mijden zorg

Aldus Mark Rutte op Facebook

Hoe komt hij erbij? Heeft hij zijn bril niet op?
Hij zegt: “Discussies over veranderingen in de zorg zijn altijd begrijpelijk. Daarom is het belangrijk dat het kabinet de uitvoering van de hervormingen nauwlettend in het oog blijft houden en waar nodig bijstuurt. De totale overheidsuitgaven voor de zorg stijgen nog steeds, van ruim 64 miljard euro in 2012 naar bijna 68 miljard in 2016. Ons zorgstelsel komt jaar in jaar uit als beste van Europa uit de bus in de Euro Health Consumer Index. De kwaliteit en toegankelijkheid van de Nederlandse zorg zijn gewoon heel hoog. Tegelijkertijd; wat goed is kan nog beter. Het stelsel is niet perfect en de ontwikkelingen in de zorg staan bepaald niet stil. Dus we moeten met elkaar blijven nadenken en blijven werken aan het toegankelijk en op hoog niveau houden van de zorg”.

Hervormingen in het oog houden

Laat hem liever die graaicultuur in het oog houden. Laat de directie van de verzekeraars eens salaris inleveren, zodat er minder bezuinigd hoeft te worden, en er meer mensen aan het werk gehouden kunnen blijven.

Toegankelijkheid

Hoe toegankelijk bedoeld hij dat? De premie is al door velen niet meer te betalen, laat staan het eigen risico.
Door het hoge eigen risico gaan er steeds minder mensen naar de . Dit blijkt uit een onderzoek van het Nivel (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg). Sinds de invoering van het huidige zorgstelsel is het eigen risico stap voor stap verhoogd. Het doel daarvan is om de niet-noodzakelijke zorg af te remmen. Maar, een hoger eigen risico kan ook mensen belemmeren de zorg in te roepen die ze hard nodig hebben.
Ook zijn er mensen, die vanwege het eigen risico, hun behandeling stoppen, omdat ze het niet meer kunnen betalen, dus Mark, wat bedoel je met zorg moet toegankelijk blijven? Tijd voor een bezoek aan Hans Anders, zodat je het met eigen ogen kunt zien, hoe de bevolking erover denkt?

Lees verder bij de Bron: Nieuws met een knipoog

 

Bijna een op de vijf verzekerden (18 procent) heeft dit jaar weleens zorg uitgesteld of gemeden. Nagenoeg de helft van hen deed dit vanwege het eigen risico.

Bijna de helft (47 procent) van de groep die zorg heeft gemeden of uitgesteld, deed dit omdat het te veel geld kostte of omdat zo het eigen risico uitgespaard kon worden.

Verder blijkt 26 procent van de zorgmijders pas medische hulp te zoeken bij ernstige klachten en dacht 23 procent dat het vanzelf weer over zou gaan. Daarnaast zegt 17 procent zorg te hebben gemeden, omdat het niet te betalen was.

Alsnog

Van de groep uitstellers en zorgmijders zijn zes op de tien later alsnog naar een arts gegaan. Ruim 40 procent is dus helemaal niet meer geweest. Bij bijna twee derde van de verzekerden die zorg hebben uitgesteld, zijn de klachten daarna verergerd.

Lees verder bij de Bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
GERECHTIGHEID
5 jaren geleden

RUTTE is gewoon een grote SCHOFT die alleen opkomt voor de rijken!
Onze minister president behoort tot één van de grootste leugenaars van dit huidige MISDADIGE KABINET DAT EEN SPOOR VAN VERNIELING ACHTERLAAT!

Hij zou AANGEKLAAGD MOETEN WORDEN WEGENS DOOD DOOR SCHULD!
Veel mensen (één op de vijf) gaan niet meer of te laat naar de huisarts vanwege de ONBETAALBARE EIGEN BIJDRAGEN. Gevolg HOGERE ZIEKTEKOSTEN OMDAT UITEINDELIJK VAAK TOCH DE KLACHTEN ZIJN VERERGERD en IN DIVERSE GEVALLEN TE LAAT waardoor DE DOOD ER OP VOLGT. DUS RUTTE: DOOD DOOR JOUW SCHULD ELLENDELING !

Overigens PECHTHOLD van D66 is OOK EEN GLUIPERIG TYPE want DIE WIL NOG VÉÉL HOGERE EIGEN BIJDRAGEN!

ASIELZOEKERS GRATIS !!! (DUS OP ONZE KOSTEN). Wij betalen voor anderen zodat ze gebruik kunnen maken van de gezondheidszorg TERWIJL WE ZELF NIET KUNNEN omdat het ONBETAALBAAR IS!

WIE WORDT HIER NU GEDISCRIMINEERD? WELKE IDIOOT PIKT DAT ALLEMAAL?

DOE ER WAT AAN!!

DickR
Antwoord aan  GERECHTIGHEID
5 jaren geleden

Volkomen gelijk! Ik ga over een paar dagen het ziekenhuis in voor een bypass aan mijn poot maar, in 2015 ook een paar keer in het ziekenhuis geweest voor allerlei onderzoek m.b.t. het been. Nu dan de operatie, en het moet ik heb GEEN keus. Ik weet absoluut niet waar ik mijn eigen bijdrage van 2015 en 16 vandaan moet halen zegge: 760 euro.

DickR
Antwoord aan  GERECHTIGHEID
5 jaren geleden

Kunnen we niet iets Pegida achtigs oproepen maar dan voor de zorg? We hoeven de straat niet eens op we kunnen het apparaat ook lamleggen door bezwaarschriften, protesten enz. enz.

Frans
Antwoord aan  DickR
5 jaren geleden

De Burger moet gaan inzien dat machthebbers [overheden] niets met burgers op hebben -alleen uw [publiek geld]. Ze hebben ook niets met ethische kwesties -of algemeen aanvaarde menselijke normen en waarden. Dit moet iedereen zelf maar uitzoeken is hun mening. Bij deze machtsgroep gaat alles voor de ‘”groei” -het bedrijf datzelfde bedrijf investeert niet in zijn werknemer -en houdt die werknemers gescheiden door middel van “flexcontracten” = [fles contracten]. Dit bedrijf zorgt niet voor binding tussen zijn werknemers -en ziet die burger ‘niet als investering Het bedrijf gebruikt die burger als slaaf. Welnu !!

Er zijn maar 3 manieren om de burger in deze deze totaal corrupte en ontspoorde maatschappij “overeind [wakker] te krijgen. Dat is 1 x het omleggen. Zelfde war er in 1918 is gebeurde.
2] Verkiezingen. Maar je ziet wat ze met jou stem doen !!!

3] De Massa moet wakker gemaakt worden. Als de Massa het heft in eigen handen neemt ‘met eigen [publiek geld] -en op straat de baas wordt is de machthebber voor 100% uit geschakeld Het verleden wijst uit, da er niets tegen de massa bestand is

3] Als de MASSA op straat de macht overneemt [de openbare ruimte] “valt de bescherming van die bestreden Machthebber weg. Daar kan de Politie en zelfs het Leger niets tegen doen

Maar als de burger nog te vreten heeft -ook al gaat die bijna dood -dan komt die burger nooit in actie. Zoiets gebeurd alleen collectief [en Massaal]. Daarom voert de machthebber zijn plannetjes schoksgewijs uit ]salamie tactiek]. De Burgers worden eerst van elkaar gescheiden. En de machthebber zorgt -voor zijn sleutelposities [dat is nu het neoliberaal]. En de mindere economische belangrijke burger wordt [tijdelijk] een financiële worst voor gehouden. Als de macht eenmaal goed gevestigd is “wordt de economisch mindere burger daarna volledig materieel uit gekleed en tot slaaf gedegradeerd. En Rechterlijke macht kan je voor 100% vergeten ‘deze staan niet aan uw kant. Bekvechten heeft geen zin

Niko
Antwoord aan  GERECHTIGHEID
5 jaren geleden

Niemand doet wat- als gevolg van “Heers en Verdeel”. Angst en verraad zijn de bestandsdelen. En vervreemding is de basis

Errol
5 jaren geleden

Inderdaad gerechtigheid. Gelukkig is hier een medicijn voorhanden die voor alle “zieken” gratis is en dat is het medicijn dat beter bekend staat onder de naam moraal. De”ziekte” neemt overigens wel epidemische vormen aan en is steeds moeilijker te bestrijden.

johan
Antwoord aan  Errol
5 jaren geleden

De naïeve Nederlandse Burger wordt voortdurend in de maling genomen -bestolen -en moet ook nog mee betalen aan de hoge kosten in de zorg -waar hij zelf geen gebruik van kan maken. De burger betaald onder de : “drogredenering ” onkosten rijzen de pan uit” [uitspraak Hans Hoogervorst] –mee aan de hoge en kostbare behandelingen [alleen] voor de Rijken -en de peperdure onderzoekskosten medicijnen – waar die burger zelf niet mee van kan profiteren -omdat die burger een ontoereikende polis bezit. Deze oplichting wordt met name gesteund en in stand gehouden door diverse ministeries -zoals Justitie -en volksgezindheid. De calvinistische burger durft toch niets te zeggen – JA alleen “je kan er niets aan doen & het is toch de overheid” – die is toch zuiver. !!! Slaap ze
.
TIP : geen machtiging meer verstrekken [in het algemeen niet meer] – de betalingen weer in eigen hand nemen. Dit kost even meer tijd. Gaat vanzelf weer goed

ria
5 jaren geleden

Ja geen wonder dat ze winst hebben hij zuigt het nederlandse volk uit.en wij maar betalen en er niets van krijgen alleen als je een zogenaamde vluchteling ben .schorem is het een stel uitbuiters.

johan
5 jaren geleden

Vergeet André Rouvoet niet [ZVN]- hij bepaald de inhoud van de polisvoorwaarden evenals het zorg strippen volgens een salamitactiek. Deze CU–man is gevaarlijk voor de NL. patiënten

Han s
5 jaren geleden

Vergeet de machtige Media niet- die worden betaald door de rijken om u dagelijks te belazeren. U kunt niets op waarheid controleren

JJ
5 jaren geleden

.,

BN
5 jaren geleden

Tegen een minister //- MP [minister president] en een Rechter kan je geen aangifte doen. Vandaar dat deze Plee figuren [prive vaak ook nog crimineel] misbruik van hun machtspositie maken.

Peter
5 jaren geleden

Het a-sociaalste Zorgstelserl ooit waarin het “solidariteitsbeginsel en Samen” voor 100% is verdwenen, Waarin de Rijke alle voorrang krijgen

Timo
5 jaren geleden

Deze man is speciaal voorgedragen door de Elite. Hij voert hun opdrachten als een kille narcist uit. .

Klaar Wakker
3 jaren geleden

De enige manier om dit probleem op te lossen is als mensen wakker worden en gaan nadenken en uitzoeken waarom en hoe het kan dat kosten op alle manieren worden opgedreven. En ging het alleen om geld dan zou je dat nog kunnen accepteren, maar de medische behandelingen zijn ook nog eens volstrekte waanzin. Chemotherapie is gif en niets minder dan moord. Daarom worden mensen kaal. Medicijnen nemen de symptomen weg maar bestrijden de oorzaak van de problemen niet. Bij hoge bloeddruk worden levenslang pillen voorgeschreven die eerder schadelijk zijn dan dat zij het probleem oplossen. Ooit wel eens een huisarts horen vragen over de voeding? Banken verrijken zich buitensporig via het systeem van fractionele reserve. Multinationals hebben hun kantoren in belastingparadijzen en ontwijken daarmee belasting. De overheid geeft grond uit tegen woekerprijzen. Van wie is die grond eigenlijk? Leden van het koningshuis zit met hun pensioen op de Kaaimaneilanden en hun vermoegn is onbelast …. En ga zo maar door. Er komt geen eind aan.

Hoppa: 160 miljoen voor 2 schilderijen is dikke middelvinger naar het volk

VN-mensenrechtenraad voorzittende Saoedi-Arabië gaat tiener kruisigen en onthoofden