in ,

Rutte III faalt keihard met asielzoekers-uitzettingen per vliegtuig, puinhoop wordt steeds groter

We zijn in echt knettergek dat we na decennia aan grootschalig vreemdelingenbeleid nog altijd niet weten hoe een uitzetting van een uitgeprocedeerde asielzoeker vlot en ordelijk kan verlopen. Sterker nog: de puinhoop wordt steeds groter.

Meer dan de helft van alle uitzettingen die de wil verrichten, mislukt. De uitgeprocedeerden die op het punt staan via het Nederland te worden uitgebonjourd gaan namelijk vlak voor hun reis massaal de illegaliteit in, of weten tóch nog een nieuwe asielprocedure aan te spannen.

Staatssecretaris Broekers-Knol maakte vandaag bekend dat de helft (!) van alle uitzettingen van afgewezen faalt. Ze peren ‘m of ze weten via hun favoriete asielrechtadvocaat (m/v) toch nog een maniertje te vinden om hun verblijf nog even te rekken.

En zo worden er heel wat vliegtuigen voor asielzoekers voor niets geboekt:

De annuleringen zijn al langer punt van , maar zijn de laatste jaren fors gegroeid. In 2016 ging nog 40 procent van de uitzettingen per vliegtuig niet door. In twee jaar tijd is dat gestegen tot 49 procent. Van de 6670 vluchten in 2018, werden er 3260 afgeblazen.

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dat hele EU-theater is een ondemocratisch toneelspel

Harderwijk stemde voor meer asielzoekers en kreeg die, nu is het huilen