in ,

Rutte III komt met revolutionair plan: tbs’ers gaan op verlof met enkelband

chain 1561634723
EliasSch / Pixabay

Een beetje vermoeiend is het wel: de moderne opvatting dat de belangrijkste taak van de overheid met betrekking tot misdadigers — of ze nou bij hun verstand waren ten tijde van hun misdaad of niet — is om ze zo snel mogelijk te “rehabiliteren.” Dus niet om ze te bestraffen of, zodra dat kan, ze verantwoordelijk te houden voor hun walgelijke misdrijven.

Nee. Ze moeten zo snel mogelijk de samenleving ingestuurd worden zodat ze ‘hun leven kunnen opbouwen.’

Die aanpak blijkt steeds vaker ronduit naïef te zijn. Je ziet dat met gewone criminelen, die maar al te vaak in een draaideur terecht komen, en ook bij tbs’ers, die ontsnappen als ze met verlof mogen.

Wat dat laatste betreft heeft de regering nu een nieuw plan om de schade voor de samenleving ietwat te beperken: tbs’ers met verlof moeten in de gaten gehouden kunnen worden met een enkelband.

Dat middel wordt op dit moment alleen ingezet ‘in het gevangeniswezen,’ aldus De Telegraaf, maar dat moet dus veranderen.

Nou ja, dat is niet helemaal juist. Er wordt namelijk eerst een proef gedaan. Pas daarna wordt het mogelijk officieel beleid. Zoals minister Dekker het verwoordt:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trud1

Justin Trudeau wel degelijk de zoon van Fidel Castro

democratie 1561635554

“Vicepremier en Minister Kajsa Ollongren is een oplichter en sociopaat”