in , , ,

Rutte introduceert nieuwe vorm van geld pikken: sociale indirecte belastingverhoging

rutte vvd afpakken
via https://twitter.com/bentualdepineut/

De VVD heeft een wel heel merkwaardige manier gevonden om weer hogere belastingen uit de werkenden te persen. Met harde middelen wil ze bedrijven verplichten méér salaris te betalen. Dat alles onder het  motto: “We zetten vol in op de middenklasse”.

Een op het oog nobel streven. Nadere beschouwing leert anders: salarisverhogingen, verplicht of niet, komen bijna volledig direct in de staatsruif vanwege alle belastingen en premies. Salarisverhoging betekent gewoon: belastingverhoging.

Werkgevers hebben al lang in de gaten dat een salarisverhoging geen zin heeft, eerder contraproductief. Een hoger loon beloven en maar een beetje extra uit kunnen betalen, daar maak je je eerder belachelijk mee dan populair. Rutte en de zijnen hebben andere belangen: zij denken populair te worden bij de middenklasse door hogere lonen te eisen en lachen zich ondertussen krom, omdat het geld allemaal linea recta in hun overheidszak verdwijnt.

Wrang

Aan het hele geval zit ook nog eens een extra zure bijsmaak, omdat dit jaar de belastingschijven zijn gewijzigd waardoor de werknemer die boven de € 3000,-  in de maand gaat verdienen volgens een artikel in de Telegraaf meteen al meer dan 60 % van zijn extra inkomen kwijt is. Dat betreft juist de doelgroep van de middenklasse.

De rekensom voor het bedrijf dat € 100,- loonsverhoging geeft, luidt dan als volgt:

Loonsverhoging Bruto € 100,- + extra verplicht door het bedrijf te betalen sociale lasten van € 35,- geeft totale loonkosten van € 135,- Daarvan krijgt de werknemer € 40,- uitbetaald en de overheid € 95,-

Samengevat: een bruto loonsverhoging van € 100,- kost het bedrijf € 135,-, waarvan € 95,- direct naar Rutte gaat. U hoort hem al lachen, want van de overige € 40,- die de werknemer netto in handen krijgt, verdwijnt ook nog minimaal 30% in de overheidspot, omdat alle producten die hij koopt zwaar belast zijn met accijnzen en btw.

Schamen

De VVD zou zich diep moeten schamen.

  1. Door zich Volkspartij te noemen, terwijl ze het volk meedogenloos uitzuigt
  2. Door Vrijheid in de naam te voeren, terwijl ze één van de belangrijkste vormen van vrijheid, de financiële onafhankelijkheid, volledig met voeten treedt. De VVD werkt er van harte aan mee dat werkers bijna hun hele inkomen verplicht moeten besteden aan zaken die door de politiek zijn bedacht. Na het betalen van belastingen, premies, heffingen, accijnzen en straks ook nog de milieuflauwekul , gevoegd bij hoge woonkosten en onbedaarlijke regeldrift die alles ook nog veel duurder maakt, blijft er bijna niks over om te besteden aan zaken die échte vrijheid betekenen.
  3. Dan nog het woord Democratie. Als er één partij is die de betekenis van het woord Democratie constant ondermijnt, is het wel de VVD. Ze geeft een aaneenschakeling van beloftes, die later leugens blijken te zijn. Maar het ergste is wel dat ze de indruk wekt begaan te zijn met het lot van de hardwerkende, enigszins conservatieve Nederlander en in de praktijk een Orwelliaanse GroenLinks adept is met een programma van omvolking en communistisch wensdenken.

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
topless 1560761283

Omdat het (nog) kan! Nationale Toplessdag op 23 juni 2019

insecten 1560752807

Totale paniek en hysterie om ineenstorting insectenpopulatie blijkt telfouten