in , ,

Rutte komt met honderden miljoenen voor gesubsidieerde warmtepomp terwijl de kosten honderden miljarden zullen zijn

geralt / Pixabay

Het kabinet zal minimaal honderden miljoenen extra uittrekken om woningen te verduurzamen. Dat blijkt uit een conceptakkoord dat is bereikt aan de klimaattafel die praat over de gebouwde omgeving. RTL Nieuws heeft dat akkoord ingezien.

Via een landelijk programma voor de verduurzaming van woningen wordt tot 2030 50 miljoen euro per jaar uitgetrokken voor een speciale investeringssubsidie voor duurzame energie.

Niet alleen de aanschaf van warmtepompen komt dan voor subsidie in aanmerking, dat geldt ook voor isolatiemaatregelen.

Ook zal het kabinet de wet aanpassen om zogenoemde gebouwgebonden financiering mogelijk te maken. Gebouwgebonden financiering is een lening die aan een woning is gekoppeld, en bij verkoop wordt overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

Het kabinet onderzoekt de oprichting van een speciaal fonds dat kan helpen(schulden aangaan) bij het verduurzamen van woningen zonder dat het de eigenaar op kosten jaagt.

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws

Wat een feest die klimaatonzin. Ik ben nog steeds op zoek naar de aanstichter, Al Gore is al rijk genoeg ermee geworden dus hij zal er op dit moment niet meer achter zitten. Nijpels zal ook inmiddels wel volgestouwd zijn met euro’s, dus wie wordt er nog meer rijk?

Niemand maar dan ook niemand zit toch op zo’n herrie makende, niet goed verwarmende en huis verbouwende onzin warmtepomp te wachten..

NASA: 2016-2018 nieuw record van temperatuur daling

En weer ziet NASA satelliet forse afkoeling van de aarde, lijkt begin van nieuwe mini ijstijd

Het toekomstig weerbeeld? Geloof het of niet maar het wordt kouder!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Knotsgek
2 jaren geleden

De overheid is volledig krankzinnig en weet niet waar zij over praat. Terwijl vrijwel alle stadhuizen en overheidsgebouwen niet veel ouder zijn dan 20 jaar ligt de gemiddelde leeftijd van een woning dichter bij de 100 jaar. Dat zijn vaak te kleine huizen waarvoor veel en veel wordt betaald door kunstmatige schaarste te creëren. Die huizen staan in veel te dicht bebouwde woonwijken waar geen ruimte is om te parkeren, zodat de overheid daar betaald parkeren is ingevoerd. Daarmee wordt geen extra ruimte gecreëerd maar komt er bij de overheid wel meer geld binnen (om weer stadskantoren van te bouwen). Als U denkt dat ik weinig op heb met de overheid dan hebt U volledig gelijk. de overheid is het gote probleem in dit land en de enige oplossing is dat die in zijn geheel naar huis wordt gestuurd. Zonder afkoopsom.

Nu heeft de overheid besloten om aardgas uit te faseren maar zij heeft nog geen andere oplossing. Mijn oude moeder zei altijd geen oude schoenen weg te gooien voordat je nieuwe hebt. Nu had mijn moeder niet meer dan lagere school maar zij had meer verstand dan deze hele regering van jonge academici zonder enige levenservaring en zonder enige brede kennis.

Nu komt komt de overheid plotseling met de warmtepomp en die zou volgens de regering de oplossing moeten brengen … Ik kan de overheid melden dat dat niet gaat werken. Een warmtepomp die werkt op buiten lucht zoals in Spanje is niet mogelijk omdat het in NL te koud is en het rendement dan bijzonder laag wordt (anders gezegd heel veel elektriciteit vraagt). Een warmtepomp aansluiten op water in een aquafer is bijzonder kostbaar en in stedelijk gebied zo dichtbebouwd als in NL onhaalbaar.

Omdat er bij de overheid geen ingenieurs werken maar alleen historici en juristen hoef je uit die hoek niets te verwachten. NL wordt geregeerd door incapabele mensen zonder enige werk en levenservaring. Prettige Jaarwisseling.

Eet smakelijk: ‘Meer dan de helft van Nederlandse kalveren is ziek en lijd aan pijnlijke aandoeningen’

Nu al energiearmoede: één op zeven huurders kan nota niet betalen en 63% loopt op zijn tenen terwijl het grote werk nog moet komen