in ,

Rutte krijgt 3,6 voor economie, in bedrijfsleven wordt je ontslagen

Een 3,6 voor premier Rutte. Dat is het  aan onze premier. En zijn krijgt een 4,6. Dat blijkt uit een rondvraag van BNR Nieuwsradio en het Financieele Dagblad.

Het kabinet Rutte II is nu een jaar bezig, weet verslaggever Jeroen Stans. “Economen zijn bepaald niet gecharmeerd van het kabinetsbeleid. Dat geven ze namelijk een 4,6. Als motivatie noemen ze de woningmarkt, de werkloosheid, die geen meer uitlenen en lastenverzwaringen. Maar het grootste zorgenpunt voor de 13 ondervraagde economen is de woningmarkt.”

Pluspuntjes

De ondervraagde economen zijn eensgezind: het kabinet staat er niet goed op. Toch zijn er ook wat zaken waar ze wel tevreden over zijn. Bas Jacobs: “Ik denk dat de regering Rutte II een aantal belangrijke hervormingen doorvoert, waar economen de afgelopen tientallen jaren regelmatig op hebben gewezen. Zoals het beperken van de hypotheekrenteaftrek, het verhogen van de pensioenleeftijd en het hervormen van de gezondsheidszorg.”

De premier zelf reageert in gesprek met verslaggever Hans Verbeek op de eerste verjaardag van zijn kabinet: “Ik vier nooit data, zelfs mijn eigen verjaardag niet. Ik heb er helemaal niks mee met dat iets op een datum toevallig een jaar geleden is. Ik heb nooit begrepen waarom mensen daar zo enthousiast van kunnen worden.”

Rutte: hard gewerkt

Er is volgens Rutte dan ook geen reden om specifiek op de kabinetsverjaardag iets te vieren. “Het kabinet is een jaar bezig. We hebben een regeerakkoord weten te sluiten na met een bijzondere uitslag tussen twee partijen die bereid waren om verantwoordelijkheid te nemen. Vervolgens hebben we heel hard gewerkt aan het zoeken naar maatschappelijk draagvlak. Met maatschappeljke organisaties, onderwijsorganisaties, partijen uit de woningmarkt, energiesector, gezondheidszorg, etc.”

via BNR Nieuwsradio.

Photo by Jos van Zetten


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De juf zegt: “Ga maar een pilletje halen bij de dokter”

We betalen al genoeg via belasting voor NOS censuur maar NOS wil kijk- en luistergeld terug