in

Rutte loog ALWÉÉR iedereen voor: wel degelijk contact met Rusland over gasprojecten

VVD-leider en demissionair premier Mark Rutte heeft, voor de zoveelste maal, de Tweede Kamer om de tuin geleid. Tegenover de Kamer heeft hij gezegd dat er geen intensief contact was tussen Nederland en over energieprojecten, maar dit blijkt lariekoek te zijn.

Terwijl we in Nederland worden opgescheept met een energietransitie waar aardgas geen rol in gaat spelen heeft Rutte in de achterkamertjes wel degelijk afspraken gemaakt met Ome over gasprojecten.

Uit onderzoek van Follow the Money en The Investigative Desk blijkt dat Rutte opnieuw de Kamer onjuist en onvolledig heeft geïnformeerd. Er hebben namelijk wel degelijk gesprekken plaatsgevonden tussen Nederlandse topambtenaren en Rusland over gezamenlijke energiebelangen, waaronder over gas, olie en waterstof.

En ondertussen heeft het in de Tweede Kamer bijna dagelijks herhaald dat gas taboe is verklaard in Nederland.

Eerder dit jaar werd de premier al op de vingers getikt omdat bleek dat het kabinet de Werkgroep in 2017 had herstart, terwijl dit juist eerder vanwege MH17 was stopgezet. Nu blijkt dat Rutte opnieuw zakelijke belangen boven andere belangen plaatst.

De , PvdA en spreken schande van de houding van de premier en vragen een debat aan. Want opnieuw blijkt dat Rutte de Kamer foutief heeft geïnformeerd – de grote vraag is natuurlijk of dit opzettelijk was.

En kijkend naar het verleden, en met het oog op de jarenlang heersende Rutte-doctrine, zal dit niet simpelweg een ‘foutje’ zijn.

En zo blijkt maar weer eens dat de Tweede Kamer voor de zoveelste keer om de tuin is geleid. Waar men in het demissionaire kabinet ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Virus Earth Corona World  - PixxlTeufel / Pixabay

Privacyexperts bezorgd over tracking door qr-codes: offline activiteit online gebracht

Minister De Jonge over vaccinatie-terreur: de prikbus bij scholen, dat is een beeld dat je heel veel gaat zien