in

Rutte neemt voor de tiende keer noodgedwongen afscheid …

Er zijn vele wegen om af te treden, bleek in de afgelopen jaren na een reeks politieke ongelukken. Staatssecretaris Snel van Financiën koos vandaag de middenweg: niet per brief of persconferentie (waardoor de Kamer buitenspel wordt gezet) maar keurig met een verklaring in de nationale vergaderzaal.

Wel koos hij ervoor om zich niet eerst naar de slachtbank te laten leiden door de oppositie: nog voordat één Kamerlid het woord tot hem kon richten, liet Snel weten dat hij het voor gezien houdt.

Zelf zag hij nog best perspectief om er wat van te maken, benadrukte hij. Hij is blij dat deze week dan toch echt is begonnen met het uitbetalen van de financiële tegemoetkomingen aan de gedupeerde ouders in de kinderopvangtoeslagaffaire.

Ook jeukten zijn handen om een nieuw stelsel in de verf te gaan zetten (‘Wat mij betreft heeft dit toeslagensysteem z'n langste tijd gehad') en om een ‘cultuurverandering' door te voeren bij de : ‘Het is van immens belang dat de dienst een lerende organisatie wordt, waar mensen elkaar op fouten durven aanspreken.'

En toch vertrekt Snel, omdat hij …

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Sociale zekerheid: dit verandert er in 2020

Donkere energie bestaat niet!?