Rutte blijft er nog steeds bij, geen armoede in NL : 33% meer mensen afhankelijk van voedselbank

Het aantal mensen in de grote steden dat afhankelijk is van voedselbanken is in 2013 met circa een derde toegenomen.

De crisis en aanhoudende problematische schulden zijn debet aan de flinke toename van voedselbankklanten.

De Voedselbank in Amsterdam meldt maandag in zijn jaarverslag dat het aantal klanten in een jaar tijd met bijna 1.000 is gegroeid tot 4.580. Sinds 2010 is het aantal mensen dat een beroep doet op de voedselhulp zelfs met 65 procent toegenomen.

De voedselbanken in Den Haag en Rotterdam signaleren vergelijkbare groeicijfers, zeggen zij desgevraagd. In de Maasstad doen zelfs 7.500 mensen een beroep op de voedselvoorziening en is daarmee de grootste van Nederland.

“We groeien vanzelf”, zegt Piet Beumer van de Rotterdamse voedselbank. “Elke dag voeden we 7.500 monden en dat worden er nog dagelijks meer.”

via nu.nl

Photo by ThanhTam_

 • 2K
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Marijn Westerbeke schreef:

  Al deze bovenstaande onderwerpen zouden op de middelbare scholen bespreekbaar moeten worden en er lesmateriaal op toe te passen, zonder de juiste antwoorden voor te kauwen, maar elk individu zijn of haar eigen mening te laten vormen en….SERIEUZE reacties van zowel tegenstanders als voorstanders een waarderingscijfer te geven.

 2. S.W van der geest schreef:

  die hele europese unie kan me gestolen worden brengt niets dan narigheid en armoede

 3. gerechtigheid schreef:

  Ik begrijp echt niet waarom we niet massaal ingrijpen en het huidige kabinet ER UIT TRAPPEN!
  Ze blijven, tot nu toe ongestraft, de bevolking vals voorlichten, bestelen en terroriseren!
  RUTTE EN SAMSOM beweren nog steeds dat IEDEREEN er op VOORUIT is gegaan en de ARMOEDE is AFGENOMEN; als je dat durft te beweren terwijl DE WERKELIJKHEID HET TEGENDEEL BEWIJST;
  dan ben je EEN DOORTRAPTE LEUGENAAR en CRIMINEEL; dan dien je opgesloten te worden in het GEKKENHUIS!
  Wij worden dus door GROTE IDIOTEN GEREGEERD en dat is alleen al een reden OM MASSAAL IN TE GRIJPEN; we worden MASSAAL aan de bedelstaf gebracht en bestolen! Ze hebben nog NIET ÉÉN KEER DE WAARHEID VERTELD en zijn vastbesloten om ons KAPOT TE MAKEN!!! Desnoods zetten ze de ME in (hersenloze randdebielen).

  Dit is een KABINET WAAR DE MAFFIA ZICH NIET VOOR ZOU SCHAMEN EN GAAT DAADWERKELIJK OVER LIJKEN (GEZONDHEIDSZORG)!! Samson PRIJST van RIJN om zijn WAANZINNIGE BELEID INZAKE DE ZORG; DAT IS TOCH GODGEKLAAGD DAN VERDIEN JE EEN “ENKELE REIS NAAR DE MAAN”!

 4. ria schreef:

  Organisatie voor zo’n ingreep moet goed gedaan worden. Koffie drinken?

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: