in , ,

Rutte zette de eerste van drie fatale handtekeningen

Screenshot nos

Regeerakkoord verplicht tot pas op de plaats, maar tekent voor enorme sprong richting Europese Staat


Voor de volgende fase in het verwezenlijken van de Federale Staten van , de utopische droom van de elite in Brussel en links Nederland, stonden al een tijdje de volgende vier ingrijpende stappen op de agenda van de Brusselse technocraten:

  1. Europese gemeenschappelijke belastingheffing
  2. Eurobonds: leningen die gemeenschappelijk (door alle leden) gegarandeerd worden
  3. Spaargaranties: het gemeenschappelijk garant staan voor €100.000 spaargeld per rekening van alle EU burgers
  4. Bankgaranties: het gemeenschappelijk garant staan voor de faillissementen van alle in Europa

Maar daar zou het voorlopig niet van kunnen komen, want Nederland heeft een veto, en de Nederlandse regering heeft keihard in haar regeerakkoord vastgelegd:

4.4 Europa
Het gemeenschappelijk financieren van schulden van EU-lidstaten is ongewenst. De EU dient geen schuldengemeenschap te worden.
Leidend voor het kabinet is daarom dat er geen verdere stappen in de richting van een transferunie worden gezet, ook niet door het invoeren van (vormen van) Eurobonds.

Flagrant in strijd met deze bepalingen uit het regeerakkopord, tekende Rutte dinsdagmorgen echter braaf voor de eerste twee stappen. En als hij binnenkort de laatste twee voorgelegd krijgt zal hij ook die tekenen. De coalitie zal hem daarbij geen strobreed in de weg leggen, ondanks de concrete uitsluiting van deze besluiten door het regeerakkoord.

De Brusselse methode
Want zo gaat het in Brussel: telkens wordt een nieuwe stap op weg naar de Federale Staten van Europa op de agenda gezet, wordt daarbij flink meer geëist dan men in eerste instantie verwacht binnen te halen, en steeds slagen de dwarsliggers er hoogstens in de stap iets te verkleinen, maar meer ook niet. De trein richting een Federale Staat dendert dus altijd door, en steeds sneller. Een rem heeft hij niet, laat staan een achteruit.

Uitgaven gaan ongemerkt van miljarden naar duizenden miljarden
Inmiddels is de schaal van deze stappen veranderd van miljarden naar duizenden miljarden. De enorme consequenties hiervan ontgaan de meeste mensen.

Nederlands aandeel is €42 miljard; €10.000 per gezin (foto: screenshot RTL Nieuws)

Elk Nederlands vierpersoonsgezin draagt door Rutte’s handtekening bijna €10.000 bij aan – in naam – het fonds voor het herstel van de Corona crisis in de zuidelijke landen. Maar dat is een drogreden, in feite gaat het om het wanhopig rekken van het leven van de doodzieke euro, en is het dus gewoon verspild geld. Zie hiervoor mijn vorige blog over de materie (hier).

€10.000 is voor de meeste gezinnen meerdere maandinkomens. Maar niemand is iets gevraagd. Sterker nog, de bevolking is in het regeerakkoord beloofd dat er geen verdere stappen in de richting van een Europese Staat zou worden ondernomen en geen schulden meer zouden worden aangegaan.

Europarlementariër Derk Jan Eppink vraagt dus volkomen terecht om een referendum over dit akkoord!

De €10.000 per gezin zijn maar het puntje van de ijsberg
De vele voorafgaande Brusselse handtekeningen van Rutte in de laatste tien jaar hebben overigens inmiddels geleid tot een veelvoud van dit bedrag van €10.000 per gezin aan uitstaande Europese schulden en garanties. Maar die worden voor de burgers verborgen gehouden, tot ze concreet uitbetaald moeten worden. Ook hierover is ons nooit iets gevraagd.

En intussen blijven onze politici roepen dat Nederland zoveel voordeel heeft van de euro en de EU. Ik zou wel eens een betrouwbare berekening van hen willen zien waarin de harde netto baten worden vastgesteld van de EU, en waaruit blijkt dat die van dezelfde orde zijn als deze gigantische kosten. Ik denk dat ik de uitkomst wel weet.

Brexit was toch niet zo’n gek idee
Dit werpt ook een ander licht op de Brexit.
De EU eist €100 miljard van de Britten als prijs om uit de EU te “mogen” vertrekken. Ze gaan misschien de helft daarvan betalen. Maar in dit Corona fonds alleen al zouden ze voor zo’n €112 miljard in het pak genaaid worden. Dus is elke Brexit boete van €100 miljard of minder alleen vanwege dit Corona fonds al een goede deal voor de UK. En we weten allemaal dat er nog vele, vele grote overdrachten naar het Zuiden zullen volgen.

Maar de Britten hebben voortaan geen last meer van dit soort overdrachten en lachen ons nu vrolijk uit. Veel succes ermee, Nederlanders! We horen het wel wanneer jullie gezonde verstand terugkeert.

Waarom tekent Rutte voor een historische stap richting de Federale Staten van Europa?
De reden daarvoor zette ik al uiteen in mijn vorige blog (hier).
Om de Federale staat af te dwingen is onder druk van de euro ingevoerd. Die is onhoudbaar als munt-unie voor landen met een sterk verschillende , zoals die van Noord- en Zuid-Europa. Maar het is heel moeilijk gemaakt om uit de euro te stappen, terwijl voor steeds meer zuidelijke landen de euro een wurgkoord om de nek is geworden. Zie hierover mijn blog uit 2014 alweer: Het kernprobleem van de Europese muntunie

Noord vs Zuid Europa (foto: MB passion; Televisiereclame.blogspot.com)

Dus wordt de huidige, voornamelijk door de euro veroorzaakte, economische malaise in de zuidelijke eurozone, onder het mom van een Corona crisis, gebruikt als dwangmiddel om weer meerdere grote stappen richting een Federale Europese Staat af te dwingen. Want alleen als we van Europa één staat maken, bestuurd vanuit Brussel, kan de euro behouden blijven. En niemand van de huidige politieke elite durft de euro de nek om te draaien.

Daarom stond al vast dat Rutte bij het kruisje zou tekenen voordat hij in de auto naar Brussel stapte. Na veel misbaar en gedrein weliswaar, maar krijgt de volle 1.824 miljard, de (verkapte) eurobonds, en de Europese belastingen.
De Zuidelijke landen krijgen honderden miljarden zonder hervormingsmaatregelen te hoeven nemen. Want Rutte mag wel aan de bel trekken als hij te weinig hervormingen ziet, maar ze bepalen uiteindelijk gewoon zelf of ze voldoende hervormd hebben.
Het enige wat Rutte uiteindelijk in Brussel bereikt heeft is een wat strenger imago.

Macron noemde het trots een historische dag voor Europa, maar voor wie geen Federale Europese staat wil was het een gitzwarte dag.

Rutte’s dilemma
Je kunt in het Brusselse proces nu eenmaal geen pas op de plaats maken, zoals in het regeerakkoord bepaald is. Je zult telkens gedwongen worden om verdere stappen te zetten naar de Europese eenwording. Of je moet echt je hakken in het zand zetten en officieel een einde maken aan de Nederlandse steun voor een Federale Staat van Europa, en dus alle stappen in die richting verder blokkeren met een veto.

Dat zou een bom zijn onder Brusselse ambities, en onder het vertrouwen van de financiële wereld in de bereidheid van Brussel om de euro koste wat het kost te (blijven) redden. De rentes voor zwakke landen zouden omhoog vliegen en zou waarschijnlijk uit de euro vallen. De euro muntunie en zelfs de EU zouden ernstig onder druk komen te staan.
Een opstelling met zo ingrijpende historische consequenties is uiteraard veel te veel gevraagd van onze premier.

Maar dat zal voor elke volgende stap ook gelden. Dus tekent Nederland ook voortaan altijd bij het kruisje van Macron, tot we geheel vanuit Brussel bestuurd zullen worden, en onze belastingen, defensie, uitkeringen en pensioenen allemaal centraal geregeld zullen zijn en door Brussel over Europa herverdeeld zullen worden. Want daar gaat het naartoe, als we niet aan de noodrem trekken.
Inmiddels worden we al als pinautomaat gebruikt door Zuid Europa, en lijden onze pensioenen en spaargelden ernstig onder het euro-redbeleid van de ECB.

Chaos of de Matheo Solution
Als we niet in deze Federale Staat van Europa willen opgaan, moeten we dus vroeger of later de hakken in het zand zetten en de gang van zaken niet langer accepteren. Dan moeten we ook accepteren dat dit grote gevolgen kan hebben: er volgt bij het ongecontroleerd uit elkaar vallen van de muntunie en de EU inderdaad een behoorlijk chaotische periode.

Hiervoor worden onze politici ontzettend bang gemaakt, vaak trouwens met drogredenen. Ze zijn er zelfs van overtuigd dat alleen al hardop nadenken over een gecontroleerde flexibilisering van de euro zal leiden tot een economische catastrofe.  Dat is helemaal niet waar, maar het verhindert wel elk goed gesprek over hoe we een ongewenste en onnodige chaos bij het loslaten van de huidige euro zouden kunnen voorkomen.

En het is heel goed mogelijk om die chaos te vermijden en de euro te flexibiliseren, zelfs zonder het Maastricht verdrag aan te passen. Dan voeren we namelijk de Matheo Solution in, in Nederland of (liefst) in heel Europa, en volgt helemaal geen chaos.
Wel herstellen we daarmee de economische soevereiniteit van de landen, en daarmee is een grote en historische stap gezet, weg van de Federale Staat.

Met de Matheo Solution blijft het verdrag van Maastricht in stand, en wordt de hoofdbepaling daaruit zelfs in ere hersteld (geen bail-out van falende landen!), blijven euro en eurozone (zij het in flexibele vorm) bestaan, wordt de schuldenproblematiek van de zuidelijke landen opgelost, komt een einde aan de grote transfers van noord naar zuid, en kan de EU zich ontwikkelen tot een bloeiende economische gemeenschap van soevereine staten.
Dat is wat de bevolking van alle landen eigenlijk wil, maar wat door de nationale en Europese elites tot in extremis genegeerd wordt. Het wordt tijd dat dit gaat veranderen.

Denk daar vooral aan als u in maart in het stemhokje staat!

Lees verder bij de bron: Climategate Klimaat


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Check de JDreport app in de Google PlayStore

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De tijd van harde acties tegen de regering is NU !!!!
3 maanden geleden

De Nederlandse burgers kunnen het zich niet permitteren te wachten tot maart. Ze zullen nu in actie moeten komen willen ze niet vierkant door de pomp gaan. Dan kunnen de Nederlandse burgers tot in lengte van dagen voor de EU werken voor een laag salaris en als er wat over blijft gaat dat allemaal naar de zuidelijke landen. Je ziet overigens nu al dat de Zuidelijke lande profiteren van de EU en dat landen als Nederland zich de pestpokken werken en achteruit vliegen.

Het is schandalig zoals Rutte heeft geacteerd. En dit is ook nooit afgesproken, Rutte is een leugenaar eerste klas en hij heeft de burgers van Nederland in alle opzichten verraden. Landverraad – en daar staat de doodstraf op !!!!

Voor de corporaties en banken is dit het moosite wat hun kon overkomen; voor de Nederlanndse bevolking de grootste ramp.

Kom in actie NU !!!

KPN zet volgende week het 5G-netwerk in steden aan

Let op! Wees zuinig op je DNA: Profielen dna-database door aanval tijdelijk openbaar, ook voor politie