in ,

Rutte ziet overleg over MH17 als vrolijk uitje of is de onderste steen boven gekomen?

Premier Mark Rutte is zich waarschijnlijk van geen kwaad bewust, maar een foto van een -overleg met de politieke leiders van , Australië, Oekraïne en zorgt voor veel .

De foto wordt smakeloos, wanstaltig en obsceen genoemd. “Wat is het nut van deze foto. Als je zoiets doet nadat je bijvoorbeeld naar een wk voetbal bent geweest, dan kan ik dat begrijpen. Maar de MH17 ramp op zo'n jolige manier uitbuiten is respectloos”, is een van de reacties op de Facebookpost.

Pieter Omtzigt van het CDA noemt het een ongepast vrolijke foto. “Deze groep mensen heeft meer dan een jaar na de ramp nog steeds geen gezamenlijk strategie om verdachten te vervolgen. Zij zouden beter hun aandacht kunnen besteden aan die lang beloofde stategie dan het maken van ongepast vrolijke foto's”, zegt hij tegen RTL Nieuws.

‘Gênant' en ‘ongepast triomfantelijk'

Ook PVV-leider Geert Wilders heeft gereageerd. Hij noemt het op Twitter een gênante foto. Harry van Bommel van de zegt dat de foto het beeld geeft alsof de dader al gepakt is. “Die foto was ongepast triomfantelijk.”

Sjoerd Sjoerdsma van D66 zegt: “De foto straalt optimisme uit zoals we van de premier gewend zijn. Maar na het veto van Rusland is het stil gebleven over de vervolgingsstrategie van dit kabinet en het rapport van de OVV komt 13 oktober al. Hopelijk komt met dit optimisme ook de nodige daadkracht.”

Daders MH17 berechten

Bij de foto heeft Rutte geschreven dat het kabinet samen met de internationale partners hard blijft werken aan de uitvoering van de VN Veiligheidsresolutie 2166, om duidelijk te krijgen wat er gebeurd is met MH17 en de daders te berechten.

Rutte had gisteren overleg met de leiders van Maleisië, Australië, Oostenrijk, Oekraïne en België. “Samen met deze landen werkt Nederland eensgezind verschillende alternatieven voor berechting uit.” Rutte staat tussen de Maleisische premier Najib Razak en de Oekraïense president Petro Porochenko.

Lees verder bij de Bron: Stop de bankiers

‘De Onderste Steen eindelijk Boven'..Wie had dat gedacht..?

Dus in plaats van de mogelijke dader uit de werkelijke bewijzen proberen aan te wijzen, kunnen we nu volstaan met een goede blik op deze foto: ‘Poroshenko en ‘dus' de Oekraïense luchtmacht heeft/hebben het niet gedaan.. Pff, wat een fijn gevoel moet dat zijn; ook voor de nabestaanden van de MH17-ramp zal deze lach van Rutte als een opluchting komen.. Het waren ‘dus', zo concluderen we even rustig verder, de pro-Russische milities en mogelijk zelfs Poetin zelf, die in juli 2014 in het oosten van Oekraïne de MH17 hebben neergehaald.. Zeg nou zelf, want anders ga je als Mark Rutte toch niet zo lachend op de foto met de mogelijke andere dader van deze (valse vlag-) operatie. Toch, Mark Rutte..?

De man naast de premier-van-alle-Nederlanders Mark Rutte, is -voor het geval je hem niet herkende- Petro Oleksiyovytsj Porosjenko, die sinds 7 juni 2014, na de Oekraïense verkiezingen, president van de Oekraïne is. En terwijl de conclusies van het officiële onderzoek van de ‘Onderzoeksraad voor de Veiligheid' in EN HET STRAFRECHTERLIJKE ONDERZOEK nog gepresenteerd moeten worden, is het duidelijk wat we -concluderend uit de foto- over deze Porosjenko kunnen zeggen.. HIJ IS ONSCHULDIG.. Hem treft geen blaam toch? Want anders doe je als regeringsleider toch uiterst voorzichtig, vóórdat je op de foto gaat met een dergelijke marionet van de VS..?

Lees verder bij de Bron: WantToKnow.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

Het slopen gaat door: Gepensioneerden verliezen weer 5 procent koopkracht

Ritalin: van geneesmiddel naar kindercoke