Salafistisch onderwijs groeit én radicaliseert vrolijk verder: ‘Wij haten Nederland!’

kalhh / Pixabay

De vorming van een radicaal-islamitische zuil in Nederland is zo goed als compleet, met eigen compleet losgezongen onderwijs. Salafistische weekendscholen schieten overal in het land als paddestoelen uit de grond, en de doet alsof ze heel erg ‘geschokt’ zijn door dit ‘nieuws’.

Wie een beetje oplet, weet dat al zo’n jaar of twintig een zeer nare tak van islam vaste voet aan de grond begint te krijgen in Nederland.

Toch zijn Nederlandse politici en maatschappelijke organisaties iedere keer weer hevig ‘geschockeerd’ als blijkt dat – jawel! – salafisten inderdaad zulk extremistisch en Nederlandhatend tuig zijn als waar islamsceptici inmiddels al decennia voor waarschuwen.

Maar hé, blijf lekker iedereen voor ‘islamofoob’ of ‘nazi’ uitmaken die aanstipt dat de duistere kant van de islam niet alleen de rest van de islam aan het overnemen is, maar ook in Nederland terrein wint:

“„Het is een verplichting voor elke om een afkeer te hebben van de ongelovigen. Zelfs als het je naasten zijn”, zegt prediker Youyou in een les voor jongeren in de Almeerse moskee Aboe Bakr Assadik, gestreamd op Facebook.

Dat wil niet zeggen dat je niet vriendelijk tegen ze mag zijn, zegt hij.

Maar je mag ongelovigen niet prijzen, loven, of van ze houden. Veel moeite zal dit niet kosten, want volgens Youyou heeft ieder mens „van nature” een „afkeer van het slechte”. Youyou: „Je houdt bijvoorbeeld ook niet van moordenaars.”

Nog beter is het om helemaal niet om te gaan met mensen die afwijken van de ‘juiste’ leer, is de boodschap tijdens jongerenlessen van de Maastrichtse onderwijsstichting As-Sunnah.

Mensen die „niets met de te maken willen hebben, hebben ook niets met jou te maken”, vertelt islamleraar Abu Muqbil in zo’n les, te beluisteren op de website van As-Sunnah.

„Om vriendschappen met deze mensen te hebben, en etentjes, en voetbalwedstrijden, et cetera: dit is niet de bedoeling. Dit zijn de manieren waarop zij hun bida [nieuwlichterij] geven aan jou.””

In de Tweede Kamer nemen het en de ChristenUnie nu het voortouw in de -bandwagon die ontstaan is na de nieuwe publicatie van NRC Handelsblad en Nieuwsuur.

Of, alhoewel, nieuw? Eerder een bevestiging van wat iedereen die z’n kop …

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

En de andere kant:

http://verenoflood.nu/salafistische-koranlessen-is-onzin-agitprop-over-islam/


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nikabdraagster wilde gasten meenemen naar Jinek die op terreurlijst staan

Eurofielen schermen met ‘democratie’, maar willen geen verkiezingen