in , ,

Saoedi-Arabië voelt zich aangevallen met de recente beschuldiging door het Westen: “You want $400 oil?”

Saoedi-Arabië kan elk moment (we schrijven 16 oktober 2018) met een verklaring komen over het lot van de verdwenen journalist Jamal Khashoggi.

Dat zegt CNN die haar info haalt uit ‘anonieme bronnen.’ Nog geen dag geleden dreigde het land ermee olie als wapen te gebruiken. Ligt een nieuwe oliecrisis op de loer?

(Oorspronkelijk verschenen op biflatie.nl geschreven door Joost van Buuren)

Saoedi-Arabië voelde zich aangevallen met de recente beschuldiging door het Westen, Europa en de VS dus. Het ontkent tot nu ten stelligste elke betrokkenheid bij de verdwijning van de balling en journalist Jamal Khashoggi sinds 2 oktober 2018.

Hoewel diens verloofde maar liefst tien uur lang buiten de Saoedische ambassade te Istanbul stond te wachten.

‘Per ongeluk’

Jamal was er binnen gegaan maar kwam nooit meer naar buiten. Een follow up, vervolg, van deel 1 van ons artikel. Nu een dag later is het angstig maar nieuwsgierig afwachten wat de Saoedi’s gaan uitbrengen…

Volgens CNN nog zou het land bekennen de journalist te hebben gedood, zij het ‘per ongeluk’ tijdens een ondervraging (?!)

Selectieve verontwaardiging

Dr Ron Paul, die nog presidentskandidaat is geweest, praat erover in zijn Liberty Report. Een tv programma over de actualiteit dat elke weekdag live wordt uitgezonden. De verontwaardiging van de VS is bijzonder selectief, aldus the good doctor (kleine woordspeling of allusie van ons, maar Ron Paul is écht een goede dokter die de VS zou kunnen genezen).

Trump wil enerzijds de geplande reuzenverkoop van wapens aan Saoedi Arabië niet in gevaar brengen. En anderzijds zijn de VS niet in het minst gechoqueerd door de honderdduizenden doden in Syrië en Jemen. Veroorzaakt precies door de oliestaat in samenwerking met… de Verenigde Staten.

Een oliecrisis riskeren?

Ron Paul stelt ook dat ondanks dat NoordAmerika innig verstrengeld is met SaoediArabië sinds mensenheugenis, ‘we’ zomaar geen jurisdictie hebben in andere landen. We moeten niet weer de politieman van de wereld gaan spelen, aldus Paul. Ofwel moeten ‘we’ consequent zijn en onze eigen schuld en betrokkenheid in deze toegeven.

Dat betekent dus ook eventueel breken met deze islamitische, dictatoriale oliestaat. Is een nieuwe oliecrisis in de maak? In ieder geval zouden we meer moeten weten over wie Khashoggi in werkelijkheid was.

Wie is/was Jamal Khashoggi echt?

Slechts een journalist van The Washington Post, een Saoedische banneling die in 2017 in de VS zijn toevlucht zocht en kreeg? Of een medewerker van de CIA? Had Khashoggi misschien gevaarlijke kennis over de eventuele betrokkenheid van zijn land bij de aanslagen van 9/11? Nogal wat bannelingen die in Virginia komen wonen vinden uiteindelijk wel hun weg naar het CIA hoofdkwartier aldaar, aldus Ron Paul.

In ieder geval was Khashoggi bevriend met Osama bin Laden én met hoge verantwoordelijken van zijn land. Het blijven prangende vragen waar het publiek recht op heeft dat ze beantwoord worden…

Lees ook eens verder bij de bron: Biflatie.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoe dan, met nog geen 4.000 leden? DENK opent inmiddels het vierde partijkantoor…

Trump wordt aangevallen door 187 organisaties die gefinancierd worden door George Soros