in

Schiphol-baas mag megabonus houden ondanks verbranden van miljoenen belastinggeld

Schiphol-CEO Jos Nijhuis mag zijn riante bonus houden, tot grote ergernis van de SP. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën kan er naar eigen zeggen niets aan doen gezien het contract van Nijhuis.

Dat blijkt uit antwoorden op Kamervragen van de SP, meldt De Telegraaf. De topman mocht vorig jaar een bonus van 350.000 in zijn zak steken. Dat is bijna net zo veel als zijn basissalaris.

De SP vindt dat Dijsselbloem moet ingrijpen, aangezien de Staat grootaandeelhouder is van Schiphol met bijna 70 procent van de aandelen.

Lees verder via: PowNed

Schiphol werkt bij bouwprojecten 30 procent duurder dan noodzakelijk is. Minister Dijsselbloem (Financiën) is sinds vorig jaar mei op de hoogte van de verspilling bij de staatsdeelneming, evenals de Tweede Kamer. De commissie Financiën is geïnformeerd in een brief die door De Telegraaf is ingezien. De lezing wordt bevestigd door verschillende bronnen rondom de luchthavendirectie, die stellen „dat door Schiphol verbrand wordt.”

Het gaat om een hardnekkig probleem. Naar nu bljikt is al in 2012 accountantskantoor KPMG ingeschakeld om te helpen kosten in de hand te houden bij Schiphol. Dit heeft niet tot grote verbeteringen geleid.

In de brief aan de Kamer wordt uitgebreid gesproken over de geldverspilling bij de luchthaven, „Zelfs voor een viltstift betaalt men vanwege allerlei procedures tweemaal meer dan bij de kantoorboekhandel”, zo valt er te lezen.

Lees verder via: Telegraaf.nl

 

Photo by andynash


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

BAM!: En daar gaat weer 60 miljard euro richting bankiers

Meeste komen al niet rond, Kabinet: ZZP’ers moeten meer belasting gaan betalen