in , , ,

Schuldafschrijving door verbanning van contant geld

7227435768 e73286c7af 100 euro

Bij het lezen van dit artikel, wist ik het zeker. Italië ontmoedigt het gebruik van contant geld en in Zweden bijvoorbeeld wordt nog maar voor 3 procent contant afgerekend. Als straks het contant geld en de flappentappers uit de roulatie gaan dan is de overheid met centrale banken er klaar voor. De grote schuldkwijting kan beginnen.

 

‘Geen contant geld, (bijna) geen misdaad’

Het is al het zoveelste bericht waaruit valt op te maken welke kant het opgaat. Volgens de weg van de geleidelijkheid. Het volk wordt langzaam de oren gewassen met een constante stroom nieuwsberichten dat het een goeie zaak is als het contante geld uit roulatie wordt genomen. Het grote witwassen in het criminele circuit kan daarmee worden bestreden, althans zo is telkens de motivatie richting de goedgelovige MSM. En valsemunterij behoort tot het verleden. Goed voor de misdaadcijfers, zo wordt ons burgers voorgehouden.contant geld

De overheid waakt goed over ons en probeert alles in de strijd te werpen om de misdaad de kop in te drukken. Alsof de sluwe criminelen niet in staat zijn om hun louche transacties op andere duistere methodes af te rekenen. Vaak is de onderwereld het logge opsporingsapparaat van politie en justitie te slim af als het gaat om ‘afrekenen’. Natuurlijk is het grote kul om ons voor te houden dat het een goede zaak is om ter vermindering van criminaliteit het contante geld af te schaffen.

Totale controle door Banken en Belastingdienst

Ook wordt ons uitgelegd dat het een flinke kostenbesparing oplevert voor de centrale bank en het bankwezen. De drukpersen kunnen naar het museum. Mooi stukje geschiedenis voor ons nageslacht. Geen uitpuilende ‘porte-met-niks’ in onze kontzakken, oh wat een zaligheid. De girale transacties waren we gelukkig al kwijt, tenzij ouderen of digibeten onder ons nog hun verschuldigde bedragen overmaken via de acceptgiro. Het internetbankieren is toch een zegen op aarde? Even inloggen bij de bank en met een paar muisklikken ben je weer een paar tikken armer. Heerlijk achterover leunend worden onze bankzaken grotendeels digitaal en bij de bank volledig geautomatiseerd verwerkt. Wat een tijdperk, alles onder controle. En zo is het maar net. Alle databases bij de banken en bij de Belastingdienst zijn op een structurele manier geordend en zijn makkelijk raadpleegbaar door Big Brother.

Zonder contant geld zijn alle transacties tussen personen en bedrijven, dus in alle richtingen traceerbaar. Oké, prima toch! Kan de overheid met hun belastingdienst een eenvoudige controle uitoefenen op alle belastbare feiten. En de banken, die juist veel dienstverlenende taken kwijtraken, kunnen zich dan volledig storten op alle mogelijke dubieuze financiële transacties. Door verdergaande automatisering bij banken, wat uiteraard ten koste gaat van behoorlijk wat banen, kan het bankwezen zich toeleggen op een totale controle van het financiële transactieverkeer.

Banken hebben geen keus

Door de lage rentetarieven van deze tijd wordt het verdienmodel van het bankwezen aangetast en moet er iets worden bedacht ter compensatie daarvan. De banken hebben geen keuze, door de nood gedwongen moeten ze wel. Dus gaan wij kosten betalen voor een totalitair systeem, wat zogenaamd ten dienste staat van de burger. Vrijwel geen bankmedewerker komt er meer aan te pas. Dus gaan we betalen voor een systeem dat de totale controle houdt over onszelf. In feite een vorm van verkapte belastingheffing. En dat is waar ik in dit artikel naar toe wil.

Behalve belasting heffen op de meest eenvoudige wijze, nu ook belasting innen op onze financiële transacties. Belasting heffen op arbeid via de loonheffing zal over een jaar of tien verleden tijd worden. Met een daling van de werkgelegenheid zal dat minder gaan opleveren. Dus zoekt het totalitair systeem naar een alternatief. En het allergrootste voordeel van dat systeem zou de lang verwachte, en alsmaar uitgestelde, grote schuldkwijting kunnen zijn. Een Big Reset dus!

Schuldenberg groeit tegen de klippen op

Stel je voor dat over een jaar of tien inderdaad al ons digitale geld in dat totalitair systeem ronddraait. Geen bankbiljetten meer achter het behang, onder het kussen of onder de vloer. Brandkasten alleen voor de juwelen of andere emotionele kleinoden. Hoe makkelijk is het dan om een begin te maken met de grote schuldafschrijving. Dat is toch waar ons huidige systeem van schuldenopbouw uiteindelijk naar toe gaat?

Schulden die wereldwijd altijd nog groeien, ondanks tussentijdse aflossingen, nemen een steeds groter deel van ons (mondiale) inkomen in beslag door de rente- en aflossingsverplichtingen. Niet voor niets is de rente door centrale banken naar benden gemanipuleerd, waardoor het geld bijna voor niets is. Heel gevaarlijk natuurlijk, want door de grote verleiding wordt hierdoor juist de schuldenberg alleen maar groter. Overheden lossen hun leningen af met leningen met lagere rentes. Niet vanuit begrotingsoverschotten, want die bestaan niet meer. Kortom, de tijd nadert dat onze schuldenberg onbetaalbaar wordt. De oninbare leningen op de balansen bij veel banken gaan hun uiteindelijk de kop kosten. Tenzij…. Nou ja, tenzij we allemaal keurig binnen de gestelde termijnen gaan aflossen.

Maar ja, in deze tijd van gemak dient de mens, en onder het parool van het geld is bijna voor niets, wordt veel te gemakzuchtig geleend en zien we de huizenbubbel door goedkoop geld en de kredietbubbel weer enorm toenemen. Terwijl de kredietcrisis uit 2008 alleen maar vooruit is geschoven door renteverlagingen. Als de ene zeepbel de andere raakt dan raken ons de uiteen spattende spetters allemaal. Onze overheid en centrale banken zien dat heel goed in, als zouden ze in een complot samenwerken.

Verplichte collecte

Wat is er nu makkelijker dan op het moment van een totalitair financieel systeem rechtstreeks een bedrag af te schrijven van onze tegoeden ten gunste van de grote finale schuldkwijting. Bij weigering volgt een blokkade, zo simpel werkt dat. Een bedrag van bijvoorbeeld 10, 20 of 30 procent van ons saldo kan zomaar worden afgeschreven. De meest gemakkelijke manier om de helft of meer van de wereldwijde schuldenberg af te boeken zodat de rest weer betaalbaar is. En wie zijn dan de pineut? Precies, wij burgers met alleen nog ‘online-tegoeden’. Niet de superrijken met belegd vermogen in bijvoorbeeld onroerend goed en edele metalen. Het is gewoon de makkelijkste weg. Onder het mom van, anders gaan we met ons allen failliet, wordt van eerzame spaarzame burgers een grote som digitaal geld afgenomen om de immorele schuldenaren tegemoet te komen in hun verkwistende gedrag.

Een zogenaamde verplichte collecte, of zeg maar pure diefstal, om het wereldwijde financiële systeem te redden. Een ongelooflijke vorm van schaamteloze belastingheffing ligt ons in het verschiet als mijn boze droom bewaarheid wordt. Het wordt tijd dat we met ons allen inzien dat het contante geld absoluut moet blijven en dat we ons moeten verzetten tegen het stiekem invoeren van een totalitair systeem. Zonder na te denken gaan we er allemaal in mee. We denken dat het past bij de voortschrijdende technologische ontwikkeling van deze 21ste eeuw. “Big Brother Is Watching You,” komt stapje voor stapje wel heel erg dichtbij.

Lees verder via de Bron: Biflatie.nl

Photo by khawkins04 cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
14492470887 780928a906 smartmeter e1468662302898

Zoals verwacht, het kost geld: Slimme meter bespaart amper

6722594629 1726ccabc9 censored

Censuur neemt toe: Waarschuwing voor Alternatief Nieuws