in ,

‘Schulden weer naar gevaarlijk hoog niveau’

De schulden van beleggers, huizenkopers, consumenten, bedrijven en overheden lopen wereldwijd weer op tot een gevaarlijk hoog niveau.

En omdat onvoldoende duidelijk is waar de risico’s zitten, zou het kunnen dat de markten de oplopende tekorten onderschatten. Daarvoor waarschuwen Nout Wellink en Hans Hoogervorst in De Telegraaf. Ze noemen de banksector een bron van .

Het duo stond tijdens de financiële van tien jaar geleden aan het roer van respectievelijk De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Volgens de voormalige DNB-preses Wellink is het schuldfenomeen een bijeffect van het monetaire beleid met de zeer lage rentes. Ook is volgens hem onvoldoende duidelijk waar de risico’s zitten.

De kapitaalbuffer van 3 procent die Europese moeten hanteren, noemt Hoogervorst te laag. In was dit 4 procent, maar het nieuwe kabinet volgt de Europese norm. ,,Een slechte zaak”, aldus Hoogervorst.

Hij wijst ook op de ,,paardenmiddelen” die zijn gebruikt om de vorige crisis te bestrijden, extreem monetair beleid en veel overheidsgeld, die nu niet meer voorhanden zijn.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Europese Rekenkamer kraakt toetredingssteun Turkije

Elke dag meer EU: Nu met een EU Arbeidsinspectie