in

“Secretaris-generaal Dag Hammarskjöld van de Verenigde Naties uit de weg geruimd door CIA”

Secretaris-generaal Ban Ki-Moon van de Verenigde Naties gaat het onderzoek naar de mysterieuze dood van zijn voorganger Dag Hammarskjöld heropenen. Er is volgens het Amerikaanse tijdschrift Foreign Policy namelijk nieuw bewijs dat paramilitairen van het Zuid-Afrikaanse apartheidsbewind verantwoordelijk waren voor zijn dood.

Zij werden gesteund door de CIA, Britse inlichtingendiensten en het Belgische mijnbouwbedrijf Umicore. De documenten zouden een gedetailleerde beschrijving geven van ‘Operation Celeste’, het plan om Hammarskjöld uit de weg te ruimen.

De Zweedse secretaris-generaal kwam in 1961 om het leven tijdens een vliegtuigongeluk in Noord-Rhodesië, een voormalig Brits protectoraat dat nu deel uitmaakt van Zambia.

Vredesgesprekken

De Zuid-Afrikaanse regering ontdekte kort geleden documenten van inlichtingendiensten waaruit zou blijken dat onder meer de Amerikaanse spionagedienst achter de moord zit. VN-medewerkers gaan de stukken nu onderzoeken. De CIA heeft de beschuldigingen van betrokkenheid altijd ontkend.

Hammarskjöld was voor vredesgesprekken onderweg naar Katanga, een provincie die zich wilde afscheiden van de Democratische Republiek Congo.

Moordcomplot

Drie officiële onderzoeken konden de ware oorzaak van de crash niet achterhalen. De Zweed Göran Björkdahl trok enkele jaren geleden naar de plek van het ongeluk. Ter plaatse sprak hij met getuigen die vreemd genoeg nog nooit waren verhoord.

De Zuid-Afrikaanse oud-aartsbisschop Desmond Tutu zei in 1998 al dat de Zweed het slachtoffer was geworden van een moordcomplot waar het apartheidsregime bij betrokken was.

Lees verder via Bron: Time2Wakeup!

Photo by David Paul Ohmer cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dt
4 jaren geleden

Zo zie je maar als het ‘volk van God’ de buitenland politiek bepaald -en gastland “de VS “God bless America” roept. Beiden groepen zijn terrorist

slim
Antwoord aan  Dt
4 jaren geleden

Lul verhaal : er bestaat “geen exclusief volk van God”. Net zo min dat er “geen erfzonde” bestaat. Dit laatste is verzonnen door Augustinus, En de bijbel is op het concilie van Nicea [325 n.c] “incompleet” overhandigd aan Keizer Constantijn 1 -door kerkvorst Athenasius

4 jaren geleden

De U naait ze steeds legt iedereen om (Khaddafi, Hussein e.v.a) die niet volgens de regels van de zogenaamde wereldmacht handelt.

Dt
Antwoord aan  harrynl007
4 jaren geleden

u bedoelt -“niet volgens economische regels”- van de US. De Elite “meestal de zionist” bepaald het beleid. Dit gebeurd in het geheel niet volgens internationale “Rechtsregels”-maar volgens het inzicht van die Rijke Elite. Die ongeveer elke 75 jaar ellende veroorzaakt

4 jaren geleden

Zeker. Het draait bij deze elite (NWO) om GOD, Gould, Oil, Drugs.
Uw conclusie is juist: We leven op de rand van WOIII.

!
4 jaren geleden

Ging om grondstoffen

EU wil nog meer controle: Database van Bitcoin eigenaren

Facebook omzeilt ad blockers en AdBlock+