in

Sesamzaad-gif-schandaal dreigt in de grote doofpot te verdwijnen, althans in Nederland

brown and black coffee beans on white ceramic plate

Internationaal is er nogal wat ophef over het al weer maanden oude sesamstraatschandaal uh sesamzaatschandaal.

Een groot aantal tonnen sesamzaad uit India blijkt vergiftigd te zijn met landbouwgif ethyleenoxide, dat ook wordt gebruikt om zaken te reinigen van bijvoorbeeld de salmonella-bacterie…….

Het gebruik van dit kankerverwekkende middel kan bij kleine hoeveelheden geen kwaad, aldus Frank Lindner van foodwatch, echter daarin ben ik het volkomen oneens met hem, dit zou wellicht gelden als je altijd ecologisch geteelde groente eet, maar de meesten van ons doen dat helaas niet of kunnen zich dat niet veroorloven vanwege het belachelijke feit dat met gif behandelde groenten en fruit een stuk goedkoper zijn dan de meer gezonde soorten…… (schande!!!)

De hoeveelheid kan dan wel klein zijn, maar die stapel je op in je lichaam bij de andere soorten gif en die kunnen bij elkaar een groot gevaar vormen als je weerstand door het één of ander zwaar te lijden heeft, zoals het gevolg van een besmettelijke ziekte……

De hoeveelheid die werd gevonden lag ver boven de toegestane 0,05 milligram per kilo, 4.000 keer zoveel wel te verstaan!!!

Lees het relaas van foodwatch, waarin o.a. wordt verteld dat al op 9 september er een waarschuwingssysteem in werking is gesteld na de vondst van dit gif in wat duizenden tonnen sesamzaad moet zijn……..

Echter vooral in Nederland schijnt men zich niet druk te maken over dit vergiftigde sesamzaad, al hebben bedrijven wel artikelen teruggetrokken uit de winkels, echter veel te weinig, gezien de hoeveelheid producten die in het buitenland van de markt zijn …..

Lees verder bij de bron: De Azijnpisser


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

U bent het zat: Alternatieve carnavalsoptocht en honderden carnavalisten in Maastricht

De NAVO-chef suggereert gevechtstanks met zonnepanelen om te vergroenen