in , ,

‘Sharia-achtige wetgeving in Nederland wel degelijk mogelijk’

kan wel wat meer wetgeving gebruiken die op de Sharia lijkt’, dat betoogt Mounir der Abhim van het kenniscentrum Recht en Nederland. Der Abhim stelt dat de wetgeving dichter bij het volk moet komen. ‘En de gemiddelde Nederlander eist strengere straffen’, zo betoogt de onderzoeker.

‘Kijk maar op bijvoorbeeld Nujij en Facebook’, zegt de aan de Universiteit Leiden afgestudeerde jurist, ‘Daar wordt vaak geroepen om lijfstraffen, maar ook om uitzettingen en zelfs om executies. Allemaal zaken die in de Sharia veel voorkomen.’ Ook vindt Der Abhim dat het straffen van familieleden van criminelen mogelijk zou moeten worden. ‘Het is een trend die je duidelijk ziet in de maatschappij. Op basis van het gedrag van 1 familielid, zou de rest van de familie ook gestraft moeten worden, zo vinden veel Nederlanders.’

bedreiginegn-2De onderzoeker van het kenniscentrum Recht en Nederland denkt dat zijn plannen doorgaan kunnen vinden en dat er in ieder geval een serieus debat over zou moeten komen. ‘Maar dan moet wel de als grootste partij uit de bus komen bij de volgende . Want juist onder de PVV-aanhang lijkt de steun voor Sharia-achtige straffen en omgekeerde bewijsvoering het grootst.’

Binnenkort verschijnt er een rapport waarin de plannen verder worden uitgewerkt. Recht en Nederland biedt dat rapport dan aan de aan. Diverse partijen, waaronder GroenLinks en VNL, hebben al aangegeven de plannen serieus te zullen bekijken.

naschrift redactie: Mounir der Abhim wilde niet herkenbaar op de foto

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De vaccinatie maffia, vaccineren verplicht?

Hoe de zuivelindustrie mensen bedroog door te laten geloven dat melk nodig is