in ,

Shell gaat toch weer boren op de Noordpool

gaat opnieuw naar olie boren op de Noordpool. Niet onder haar eigen naam dit keer, maar onder de vlag van het Italiaanse olieoconcern ENI. In 2015 stopte Shell zijn eigen arctische exploratie ten noorden van na druk van en een mislukte proefboring.

Nu gaat Shell terug, aangezien Shell een belang van 40 procent heeft in een project van ENI. Het Amerikaanse Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) heeft toestemming gegeven voor proefboringen vanaf december.

“In een wereld die klimaatverandering wil beperken en waarin duurzame steeds goedkoper wordt, is geen ruimte voor dure olie van de Noordpool,” zegt Mark van Baal van Follow This.

“Tegen de tijd dat dit project olie zal opleveren (over meer dan 10 jaar schat Follow This), is deze olie zowel te duur als onnodig. Shell heeft al 10 miljard dollar verspeeld op de Noordpool. Stel dat Shell die miljarden had geïnvesteerd in windparken op de Noordzee in plaats van boorplatforms op de Noordpool.”

Van Shells 25 miljard investeringen per jaar gaat nu ongeveer 200 miljoen naar duurzame energie. “Wanneer Shell het Klimaatakkoord van Parijs serieus neemt, zou het bedrijf op zoek gaan naar nieuwe duurzame business modellen in plaats van olie en gas” zegt van Baal.

Lees verder via de Bron: Duurzaamnieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

War on Cash: Nieuw Amerikaans wetsvoorstel verklaart oorlog tegen contant geld en bitcoin

‘Buitenlandse banken strijden om Nederlands spaargeld’