in ,

Sinterklaas voortaan vergezeld door ‘helpers’

Er is vrijdagavond verwarring ontstaan over wie Sinterklaas dit jaar flankeert bij de landelijke intocht in Apeldoorn. ’Helpers’ zouden Zwarte Piet gaan vervangen, zo meldden regionale media op basis van uitspraken van de burgemeester.

Met die subtiele verandering zou de gemeente de zwartepietendiscussie prematuur de kop in willen drukken. Niets van waar, zegt een woordvoerder.

„Dat zou van de zotte zijn.”

Apeldoorn kreeg vandaag de intocht toegewezen. Die zal plaatshebben op zaterdag 16 november en worden georganiseerd door de NTR. ,,Het is niet de bedoeling dat de zwartepietendiscussie de overhand gaat krijgen”, vertelde waarnemend burgemeester Petra van Wingerden vrijdag tegen De Stentor.

,,Dit moet een mooi kinderfeest worden. Wij hebben het daarom over de helpers”.

Lees verder bij de bron: TPOok


Wil jij, mij meehelpen om de mensen te informeren?!
Dat kan door berichten te delen of een donatie te doen.

Tikkie | iDeal | PayPal

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. Welke helpers in t land helpen onze cultuur omver?
    Onze eigen politieke leiders die toegeven aan racistische nieuwelingen?
    Mensen die hier komen en veelal volop profiteren van t complete sociale stelsel en genieten van onze absurde welkomsdrang

  2. Daar gaan we weer: om geen discussie te krijgen moet de autochtone bevolking zich aanpassen en praten we over helpers? Wat is die burgemeester een ongelooflijke flapdrol !!!
    Maar helpers gaat niet gebeuren. Sinterklaas komt met Zwarte Pieten. Geen groene pieten, geen gele pieten. De Sint komt met Zwarte Pieten zoals al honderden jaren gebeurt.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Het begint: voor de eerste keer ooit, neemt China een insolvente bank over

Volkert van der Graaf loog, kabinet trapte er in